Forside Nyheder

Cortana på vej til Xbox One

-

cortanaNu, hvor Xbox One mere eller mindre er en Windows 10-maskine, er det helt naturligt at sidstnævntes virtuelle assistent også bør indfinde sig.

Det sker ifølge Microsoft i løbet af sommeren, hvor Cortana vil komme ombord i Xbox’en.

Annonce:

Har man en Kinect tilkoblet sin Xbox, kan man allerede nu bruge stemmekommandoer, og på Xbox One kan man endda tænde og slukke for den med stemmen. Når Cortana lander, vil assistenten dog tage over, så man skal sige ”Hey Cortana” foran alle de kommandoer, man lige nu bruger.

Det er dog en lille pris at betale, mener Microsoft, for at få de mange nye ting ombord, som Cortana kan. Det betyder f.eks. at den kan finde spil og anden underholdning, du allerede har liggende på maskinen og sætte det i gang ved at du blot beder den om det med en enkelt sætning. Dette skal dog foregå på engelsk, da Cortana stadig ikke forstår dansk.

Og fordi Cortana kan hitte ud af kontekst-baserede inputs, kan du f.eks. bare sige ”Den første”, eller ”Nummer to” hvis du har en liste af muligheder oppe på skærmen. Man kan også starte player parties direkte fra Cortana, og man behøver ikke en Kinect for at få det til at virke – det er nok med et headset.

Det vil ifølge Microsoft primært være spil-orienterede funktioner, der bliver implementeret først. Det er dog ret sandsynligt, at Microsoft vil forsøge at gøre Amazon, Apple og Google kunsten efter med deres assistenter, der er indbygget i diverse hjemme-hardware, og f.eks. koble assistenten op med styring af øvrig elektronik i hjemmet.

Det kan være, vi allerede får en smagsprøve på dette, når Microsoft holder pressemøde i forbindelse med E3 13. juni.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.