Forside Indhold og distribution Musik

Den nye Radiohead-plade rammer Spotify i næste uge

-

moonshapedpoolRadiohead er et af de bands, der for alvor er en del af debatten om streamingtjenesterne og hvad de betaler kunstnerne.

Ligesom store musiknavne som Adele og især Taylor Swift, har de været ret selektive med, hvordan distribuerer deres musik.

Annonce:

Det fik Spotify at føle, da bandet udgav deres seneste album ’A Moon Shaped Pool’ for snart en måned siden. Spotifys konkurrenter som Tidal og Apple Music fik albummet først. Spotify gjorde ikke.

Det var primært i protest mod den reklamefinansierede gratis-udgave, Spotify har i mange lande. Forskellen på Spotify og alle de tjenester, der fik albummet først, var netop at de sidstnævnte var betalingstjenester.

Men på næste fredag, 17. juni, kan Spotify-kunderne også få lov at lytte til albummet via streaming.

Denne måde at gøre tingene på bliver mere og mere udbredt. Således kunne Drakes ’Views’-plade kun høres på Apple Music til at starte med, mens Kanye Wests ’Life of Pablo’ startede sit liv på Tidal. Det er foreløbig også kun på Tidal, at man kan høre Beyoncés ’Lemonade’.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.