Forside Nyheder

iPhone 7s nye features imponerer ikke køberne

-

image51116661gs6Måske bliver iPhone 7 Apples første, egentlige smartphone-flop.

Det ser i hvert fald ud som om, Apple har taget en fornuftig beslutning, når det gælder den første weekends salgstal, som Apple ellers traditionelt lægger frem efter få dage. Potentielle iPhone 7-købere ser nemlig ikke ud som om, de er helt solgt på den nye model.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Morning Consult. 68% af de adspurgte siger, at de ikke har tænkt sig at købe den nye smartphone. Det er en stigning fra 63%, der sagde, at de ikke ville købe iPhone 6S, da den kom ud.

Det er egentlig ikke så underligt. Det er jo nok kun tech-fans og i dette tilfælde Apple-hoveder, der absolut skal have den nyeste smartphone uanset om den gamle virker endnu – de fleste venter til deres gamle smartphone er blevet træt. Således siger 25% af de adspurgte (mod 33% sidste år), at de har tænkt sig at købe iPhone 7.

Apple bør dog være mere foruroliget over, at de fleste kun har skuldertræk eller decideret negative følelser til overs for de nye features i smartphonen. Ingen af de nye features kan få flere end 47% til at sige, at den pågældende feature kan få dem til at købe iPhone 7.

De mest populære features – altså dem, der kan få 47% til at overveje at skifte – er den forlængede batterilevetid og vandtætheden. Kun 41% siger, at de nye kameraer i iPhone 7 og 7 Plus kan få dem til at skifte.

Og når det gælder den så omstridte beslutning om at droppe hovedtelefon-stikket, siger 19%, at det decideret vil få dem til IKKE at købe iPhone 7. Heldigvis for Apple siger 21%, at det faktisk KAN få dem til at købe iPhone 7 – hvilket med den statistiske fejlmargen er stort set det samme antal som modstanderne. Det betyder – hvilket måske også er meget heldigt for Apple – at 59% af de adspurgte er bedøvende ligeglade og at det ikke spiller nogen rolle i deres beslutning om at købe iPhone 7 eller ej.

Annonce