Forside Nyheder

Tro det eller ej: Samsung og Apples patentstrid fortsætter

-

samsungapplePatentslaget mellem Apple og Samsung lader til at være en god konkurrent til ’Den Uendelige Historie’.

Til trods for, at de to firmaer angiveligt har sluttet fred, er de gamle patentsager stadig i gang. Således har en amerikanske appeldomstol netop omstødt en tidligere omstødelse (!) af den dom, hvor Samsung blev dømt for at have forbrudt sig mod Apple-patenter fra tidlige iPhone- og iOS-udgaver.

Annonce:

Det handler blandt andet om ”Swipe-to-unlock”, altså mekanismen, hvor man stryger med fingeren for at låse telefonen op. Den mekanisme, der vel at mærke nu ikke længere findes på iPhone.

Et andet stridsæble er autokorrektur, men det patent, der udgør størstedelen af erstatningsbeløbet på ca. 120 millioner dollar, handler om telefonnumre. Funktionen, hvor en telefon kan identificere et telefonnummer i en tekst og gøre det klikbart, så man kan ringe direkte op fra teksten, har Apple patent på.

Først blev Samsung dømt for at have forbrudt sig mod disse patenter. I 2014 blev den dom så omstødt. Og nu skriver Bloomberg altså, at en appeldomstol har omstødt omstødelsen i fredags.

Det hele bliver bare gjort endnu mere interessant af, at den amerikanske højesteret på tirsdag skal diskutere, hvor meget det egentlig er rimeligt, at Samsung skal betale for at forbryde sig mod Apples patenter.

Det er vist et tilfælde, hvor man med sindsro kan skrive: ”Fortsættes…”

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.