Forside Nyheder

TDC tester 5G – mobilnet op til 1000 gange hurtigere

-
Foto: recordere.dk

I 5G-testen har TDC Group og Huawei været oppe på en hastighed på over 70 Gigabit pr. sekund

Danmarkspremiere: TDC Group og netværksleverandøren Huawei har kigget ind i fremtiden og som de første i landet testet ultrahurtigt 5G.

I 5G-testen har TDC Group og Huawei været oppe på en hastighed på over 70 Gigabit pr. sekund. Det er 1000 gange hurtigere end den nuværende gennemsnitshastighed TDC Groups netværk. Det lyder meget voldsomt, og behovet er der heller ikke lige nu.

“Men det kommer. Det er ikke til at forudsige datatrækket, når der kommer selvkørende biler, når antallet af Internet of Things-enheder eksploderer og skal forbindes til mobilnettet, eller når alle får deres egen streaming-tjeneste, men det kommer til at øge kravet til båndbredde markant”, fortæller Louise Knauer, der er koncerndirektør i TDC Group, og fortsætter:

“Det er afgørende for den teknologiske rejse i Danmark, at vi fastholder vores førerposition globalt set. Det indebærer blandt andet udvikling af 5G-teknologien og løsninger til 5G”.

TDC Group er meget tilfredse med testen, men der kommer til at gå et stykke tid, før danskerne kan opleve 5G på deres egne smartphones. Det er endnu ikke faslagt, hvornår 5G kan rulles ud i mobilnetværket.

 

FAKTA

TDC Group tester som de første i Danmark 5G
Testen er gennemført sammen med Huawei, som også i dag er leverandør til TDC Groups mobilnet
Hastigheden på 70 Gigabit pr. sekund er den hurtigst målte i Europa
70 GB svarer til data som på 2-3 DVD-film – og det er på ét sekund.
Testen er foretaget på et frekvensbånd på 73 GHz

 

Annonce