Forside Nyheder

Nu tester USAs militær Star Wars-agtige “Speederbikes”

-

Der er stadig langt til lyssværd og rejser gennem hyperrummet med rumskibe.

Men der er dog nogle Star Wars-inspirerede teknologier, der rykker tættere og tættere på.

Annonce:

En af dem er JTARV, Joint Tactical Aerial Resupply Vehicle, der går under kælenavnet Hoverbike. Og som minder lidt om en noget langsommere version af de Speederbikes, som man kan opleve i ’Star Wars Episode VI: Return of the Jedi’.

Disse flyvende ”cykler” er lavet til at kunne transportere personer, materiel og andre ting ud til militært mandskab ude i felten, og begyndte som et Kickstarter-projekt. En talsperson fra den amerikanske hær kalder det ”ligesom at få Amazon-leverancer på krigsskuepladsen”. Og netop på grund af denne anvendelighed er det amerikanske militær nu gået igang med seriøse tests af hoverbiken og er nået frem til en prototype, der virker.

Firmaet bag, Malloy Aeronautics, landede siden en udviklingskontrakt med det amerikanske militær, og er nu gået i samarbejde med et firma ved navn Survice, Inc. En meget tidlig udgave blev vist frem i 2015, men det nye samarbejde har nu resulteret i en prototype, der rent faktisk virker ordentligt.

For at militæret skal kunne bruges den fornuftigt, skal den dog op på at kunne bære cirka 400 kilo og kunne flyve op til 200 kilometer på en opladning. Den drone-agtige hoverbike er nemlig elektrisk drevet.

Så der mangler stadig at blive udviklet en del på JTARV. Men det peger da i en retning af, hvordan vi kan tænke over transport i fremtiden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.