Forside Nyheder

‘Mixed Reality’ lander på Xbox i 2018

-

Der er VR og AR, der står for Virtual og Augmented Reality, men hvis man spørger Microsoft, er der også MR.

MR står for Mixed Reality, som er en blanding af AR og VR. I virkeligheden er der tale om en HMD (Head-Mounted Device), der både kan give dig en VR-oplevelse og en AR-oplevelse.

Med andre ord trækker Microsofts Mixed Reality-koncept virkeligheden med ind i den virtuelle verden inde i brillen, snarere end f.eks. blot at lægge et grafisk lag oven på en virkelighed, du beskuer gennem linser.

Mixed Reality er samtidig det navn, Microsoft gerne vil have, vi bruger i stedet for ”Windows Holographic”-teknologien, der dukkede op sammen med HoloLens-brillen. Men hvor HoloLens primært er en AR-brille, hvor grafik lægges ind på linser, man ser virkeligheden igennem vil Microsoft altså gerne satse mere på Mixed Reality.

Det første samarbejde i den retning er med Acer, der på CES i januar præsenterede deres Windows VR-headset-koncept (bill.), der understøtter Mixed Reality.

Under Game Developers Conference (GDC) i San Francisco har Microsoft dog netop løftet sløret for yderligere tiltag. For det første er der blevet vist en udviklerversion af det ovennævnte Acer-headset frem, og så er det blevet meddelt, at der ved juletid dukker lignende headset op fra ASUS, Lenovo og Dell.

Men den største nyhed i den forbindelse er nok, at Mixed Reality er på vej til Xbox. Ifølge en udtalelse fra Microsoft vil der i 2018 komme en MR-brille til Xbox One og den nye Project Scorpio. Om det bliver Microsoft selv, der laver brillen, eller om de går i partnerskab med andre, er ikke helt til at sige.

Der er dog nok en god chance for at vi får mere at vide under E3-spilmessen, der løber af stablen i juni.

Annonce