Forside Indhold og distribution Film

Bedre kvalitet i browservideoer på vej til Chromecast – prøv det nu

-

En af Chromecasts fordele er, at man kan sende indholdet i en Chrome-browser direkte til den.

En af Chromecasts ulemper er, at kvaliteten af dette ikke altid er lige god, når det gælder video.

Mange videostreaming-tjenester understøtter ikke Chromecast fra fødslen og skal derfor i stedet igennem Chrome-browseren for at virke – Amazons videotjeneste er en af dem. Det resulterer som regel i et kvalitetstab.

Det ser Google imidlertid ud til at have løst nu. Ifølge en Google+-post fra udviklerholdet bag, eksperimenterer de lige p.t. med at indføre en funktion, hvor browseren i stedet tager fat i selve video-datastrømmen og sender den direkte til Chromecast i stedet for blot at bruge en mirroring-funktion. Det aktiveres, når man sætter browseren op i fuld skærm.

François Beaufort fra udviklerholdet forklarer i posten, hvordan man gør. Han bruger en Vimeo-video som et eksempel. Men på Android Police har de også fundet ud af, det f.eks. virker med Amazons førnævnte tjeneste, samt andre tjenester.

Der er intet nyt om, hvornår eller hvorvidt, funktionen bliver en fast bestanddel af Chrome, men indtil det sker, vil det lille trick formentlig glæde en hel del Chromecast-ejere.

Annonce