Forside Nyheder

Patentkrig mellem Apple og Qualcomm optrappes

-

Qualcomm har netop lagt sag an mod Apple, og det ser nu ud som om, en regulær patentkrig er under opsejling.

Apple lagde i januar sag an mod Qualcomm, der leverer chipset og mobile data-modem’er til en meget stor del af verdens smartphones. Apple påstår, at Qualcomm har opkrævet patent-royalties for teknologier, de slet ikke har opfundet, og at de derfor skylder Apple en erstatning på en milliard dollar. Apple er siden gået over til at bruge komponenter fra Qualcomms konkurrenter, herunder Intel.

Det kom oven i et andet sagsanlæg, anlagt i samme uge, hvor de amerikanske konkurrencemyndigheder anklagede Qualcomm for monopol-agtig virksomhed. Så store er de nemlig, når det gælder deres bidrag til verdens smartphones.

Nu gør Qualcomm så modstand ved at anlægge en sag mod Apple. I sagsanlægget hedder det blandt andet, at Apple har løjet om, hvordan iPhones med Qualcomm-komponenter klarer sig i tests mod dem med rivalernes komponenter ombord. Qualcomm siger envidere, at Apple har truet dem til ikke at publicere deres egne testresultater i samme sag.

Apples patentkrig mod Samsung ser ud til at være faldet nogenlunde til ro, men nu kan et nyt, blodigt patentopgør altså være under optrapning. Denne gang bliver det dog nok et californisk lokalopgør. Qualcomm har hovedsæde i San Diego i Sydcalifornien, mens Apple bor i Silicon Valley i Nordcalifornien.

Annonce