Forside Nyheder

Roku kan ”hackes” udefra og bliver derfor forbudt i Mexico

-

Mexico er langt væk.

Og Roku er stadig mest en streamingboks, der er kendt af gadget-fans, såsom Rec.dk-læserne.

Annonce:

Men alligevel er det interessant, at Mexico nu forbyder import af Roku-bokse, fordi de kan ”hackes”. Det er nemlig ikke kundernes sikkerhed, den mexicanske regering forsøger at beskytte i dette tilfælde.

De ”hackere”, der ifølge Mexicos regering er tale om, går nemlig ind og åbner Roku-bokse i Mexico, så de kan bruges til ulovligt downloadede serier og film. Det går ud over indtægterne for kabelgiganten Cablevision, og derfor har de bedt regeringen træde ind.

Det interessante ved historien er imidlertid, hvordan hackeriet foregår. Modsat f.eks. streamingbokse, der er ”fully loaded”, går hackerne ind udefra og skruer på kundens Roku-boks. De åbner boksen via nettet, og ”hacker” den derfor, ifølge den mexicanske regering.

Det sker naturligvis med brugernes velsignelse, og der er som regel penge involveret. Men hele den transaktion sker også via nettet. Ifølge Engadget forklarer de mexicanske myndigheder, at hackere og kunder kommunikerer via WhatsApp og får det hele i stand.

Med andre ord behøver mexicanerne altså ikke købe en boks, der er ”fully loaded” i en butik eller på nettet. De kan bare købe en helt almindelig Roku i en helt almindelig butik, og sætte nogen til at åbne den og give adgang til ulovligt indhold via nettet.

Og det er da en ny og alternativ fremgangsmåde.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.