Forside Nyheder

Sådan kunne Microsofts Surface-telefon fungere

-

Windows Phone er død. Men det er Windows på en telefon måske ikke.

Surface-brandets succes har angiveligt givet Microsoft blod på tanden til at skrumpe en Surface ned i smartphone- eller phabletstørrelse. Det ville altså være en smartphone med en rigtig Windows 10 ombord og ikke bare en avanceret Windows Phone med mulighed for at installere de samme apps som på Windows 10.

Hvordan det kunne se ud har Windows Central netop fået et indblik i. De har fået fingre i billeder og videoer af en prototype-smartphone der kører noget, der hedder ’CShell’. Sidstnævnte er en version af en af Windows’ kerne-elementer, Windows Shell, der kan skalere dynamisk op og ned efter skærmstørrelse.

Ifølge Windows Central skal CShell indbygges i fremtidige versioner af Windows 10, sådan at man simpelthen kan proppe en Windows 10 ind på selv små PC-tablets…altså en Surface-smartphone.

Når man kigger på CShell første gang, ligner det bare Windows Phone. Men et nærmere eftersyn afslører, at der er elementer fra Windows 10 til stede, som der aldrig ville have været plads til på Windows Phone, herunder Action Center og en landskabs-tilstand på startsiden.

Det er formentlig kun et skridt på vejen, men ud fra materialet er det tydeligt, at Microsoft har ambitioner i denne retning, og at Microsoft måske endelig har fat i noget, når det gælder smartphones.

Annonce