Forside Produkter Mobil

3 skal øge hastigheden for deres roaming kunder

-
3LikeHome skal sikre bedste hastighed

3 er som det første selskab blevet bedt om at fjerne hastighedsbegrænsninger på internet roaming i udlandet.

Efter denne artikel, har 3 kontaktet Energistyrelsen, og har fået rettet i rapporten baseret på nogle svar, der viser at 3 ikke bruger trafikstyrring: Læs mere her.

3 har i mange år tilbudt “3 like home”, hvor man med et specielt abonnement kunne have data i mange EU- og andre lande. Men 3 har valgt at give deres kunder dårligere hastighed i de lande de ikke selv havde net (f.eks. 3G istedet for 4G). Det har Energistyrelsen nu bedt 3 om at stoppe med i EU lande.

Skal ændre betingelserne

I 3’s brugerbetingelser har det stået klart at “Brugeren kan ikke forvente hastigheder på over ca. 0,5 Mbit/s i de mobilnet, som ikke er ejet af 3-koncernen.”. Dette for at holde omkostningerne nede for 3.

Det har Energistyrelsen nu reageret på, og bedt 3 om at stoppe med.

“Energistyrelsen vurderer, at dette strider mod forordningens krav om, at trafikstyring ikke må være baseret på kommercielle overvejelser. Energistyrelsen har derfor rettet henvendelse til det pågældende selskab, som har oplyst, at de ændrer praksis og ophører med den omtalte trafikstyring.” skriver Energistyrelsen i en rapport fra juni, hvor de holder tilsyn med EU-forordningen om adgang til det åbne internet

Nok en smutter

Ing.dk har talt med Forbrugerrådet Tænk, hvor rådgiver med ansvar for teleområdet, Ilyas Dogru fortæller at der var mistanke om at 3 manipulerede med hastighederne.

“Reglerne er meget klare, og der er ingen teleselskaber, der er interesserede i at overtræde de regler, så det har været en smutter for 3. Det er godt, at de får rettet op på det,” fortæller Ilyas Dogru til ing.dk.

Annonce