Forside Nyheder

Tag og Bink er med i den kommende Han Solo-film

-

Denne nyhed er kun for hardcore Star Wars-fans.

Star Wars-fans af den slags, der ved, hvem Tag og Bink er.

De to antihelte Tag Greenley og Bink Otauna er baseret på Rosenkrantz og Gyldenstjerne fra Hamlet, sådan som de portrætteres i Tom Stoppards geniale teaterstykke ’Rosenkrantz og Gyldenstjerne er døde’ (Filmatiseret i 1990 med Tim Roth og Gary Oldman i hovedrollerne).

Det var Kevin Rubio, der i sin tid lavede den første, seriøse Star Wars fan-film ’Troops’, der skrev historien om de to personager, og denne historie endte med at blive en kort serie af Star Wars-tegneserier.

Men disse tegneserier blev arkiveret i ’Legends’-kategorien, da Disney overtog Lucasfilm, og har derfor i de senere år været anset som udenfor kanonen.

Nu kommer Tag og Bink imidlertid tilbage ind i det officielle univers, for Han Solo-filmens nye instruktør, Ron Howard, tweetede et billede af Jon Kasdan (der har skrevet Han Solo-filmen) og Toby Hefferman med hashtagget ”#tagandbink?”.

Derefter bekræftede Kasdan, at han havde skrevet de to figurer ind i filmen, fordi han var stor fan.

Det er ligesom introduktionen af Grand Admiral Thrawn i ’Rebels’ endnu et eksempel på, hvordan noget fra det gamle ’Expanded Universe’ alligevel får lov at dukke op i den nye Star Wars-kanon.

//platform.twitter.com/widgets.js

Annonce