Forside Baggrund

Samsung i tv-krise, vil se på OLED TV igen

-
Foto: recordere.dk

Samsung TV er i en nedadgående spiral, og det har fået næstformand i Samsung-bestyrelsen til at beordre OLED TV på banen igen.

Samsung Electronics tager OLED TV op til fornyet overvejelse.

Kursskiftet kommer angiveligt efter at næstformand i bestyrelsen, Lee Jae-yong, har bedt selskabet genstarte udviklingen af OLED TV. Det skriver erhvervsmediet BusinessKorea.

Annonce:

OLED TV har ellers været sat i bero hos elektronikkoncernen i en periode, hvor der har været satset på andre landvindinger som buede LED TV og QLED (LCD TV med Quantum Dot).

“Samsung Electronics har spurgt os om faciliteter velegnet til OLED for TV”, fortæller en repræsentant for en Samsung-partner til BusinessKorea.

BusinessKorea fortæller at der internt i Samsung er en stemning af krise blandt de ansatte. Salget af især premium tv overgår mere og mere til konkurrenter som Sony og LG. Samsung er dog fortsat størst indenfor TV-produkter, men har på det seneste måtte se vigtige markedsandele forsvinde til OLED TV.

Det er på den baggrund at næstformanden i Samsung-bestyrelsen, Lee Jae-yong, nu har bedt om at der igen kigges på OLED TV.

Samsungs satsning på QLED TV er udfordret af den bagvedliggende LCD-teknologi, med modeller der ikke kan blive ligeså tynde som OLED og med mindre fleksibilitet.

Derfor er der lige nu en ‘stærk stemme’ internt i Samsung om at erkende ‘nederlaget’ og komme videre, lyder det fra BusinessInsider.

Det er dog næppe en option for Samsung at droppe QLED TV her og nu. Dels vil der gå noget tid inden de eventuelt er klar med OLED TV, ligesom QLED også sideløbende videreudvikles frem mod varianten QLED-ED, der er en OLED-lignende teknologi hvor hver pixel lyser selv.

Sidstnævnte ligger dog fortsat nogle år fremme, inden den teknologi er modnet til brug i egentlige produkter.

 

Annonce:
KILDEBusinessKorea
Forrige artikelNetflix’ ’Lost in Space’ lander 13. april
Næste artikelKun hver syvende vælger helt flow-tv fra
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.