Forside Produkter Mobil

Nyt teleforlig: Bred enighed om 5G og god digital dækning

-

Nyt teleforlig: Historisk bred aftale om god digital dækning og fremme af 5G

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet fortæller at alle Folketingets er med i en aftale om fremtidens telepolitik.

Annonce:

Det nye teleforlig skal blandt andet skal fremme god mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark og sikre, at Danmark er i front med 5G.

“Vi baner vejen for, at alle danskere kan komme på de digitale motorveje og med ind i fremtiden. Jeg er glad for og stolt over, at hele Folketinget nu står bag dansk telepolitik og indsatsen for god dækning i Danmark”, fortæller iger teleminister Lars Chr. Lilleholt (V), og fortsætter:

“Vi er enige om, at dansk telepolitik fortsat skal bygge på principperne om markedsbaseret udrulning af nettene og teknologineutral regulering”.

Udover de overordnede rammer sætter aftalen blandt andet fokus på kommunernes rammer for at understøtte god dækning, og hvad teleselskaberne betaler i masteleje, når de skal opsætte mobilmaster.

Derudover skal Danmark være i front, når det drejer sig om 5G, som er fremtidens lynhurtige mobilteknologi, og som bl.a. kan bruges til at understøtte selvkørende biler.

“Med aftalen er der også enighed om at afsætte 60 mio. kr. yderligere til den succesfulde bredbåndspulje i 2018, så der i år samlet er 100 mio. kr til bredbåndspuljen og at målrette puljen yderligere mod tyndtbefolkede områder”, slutter Lars Chr. Lilleholt (V).

 

Aftalen har følgende nøgleelementer:

– Det er i udgangspunktet markedet selv, der skal udrulle telenet i Danmark. Det offentlige skal kun blande sig, der hvor markedet kan have vanskeligt ved at nå ud.
– Telepolitikken skal fremme, at der er adgang til det digitale samfund for borgere og virksomheder i hele Danmark.
– Bredbåndspuljen forøges med yderligere 60 mio. kr. i 2018 og målrettes i højere grad mod tyndtbefolkede områder.
– Der sættes klare rammer for, hvordan kommuner kan støtte udrulning af mobil- og bredbåndsinfrastruktur uden at påvirke konkurrencen på markedet negativt.
– Parterne er enige om at henstille til kommunerne, at de lokalt skal sikre optimale rammer for udrulningen af digital infrastruktur, herunder i forhold til masteleje.
– Der nedsættes et nyt brancheforum. Forummet skal bl.a. se på, hvordan eventuelle administrative barrierer for 5G kan nedbrydes, om der kan skabes et miljø for test af nye 5G-tjenester i Danmark, samt hvordan disse kan bidrage til skabe vækst og udvikling i hele landet.
– Aftalen løber frem til 2021, hvor partierne igen skal drøfte forliget

Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

 

Annonce:
Forrige artikelYouTube Red bliver til Premium og kommer til Danmark
Næste artikelAmazon køber nazijæger-serie produceret af Jordan Peele
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.