Forside Produkter Connected Home

Danske Tangent lancerer DAB+ radio og højttaler med Google Chromecast

-
Tangent Spectrum DAB

Den danske højttalerproducent Tangent lancerer radio med DAB+ og en stereohøjttaler med Chromecast. Begge højttalere har Bluetooth og indgår i den prisbelønnede Spectrum-højttalerserie.

 

På trods af de kompakte mål er det lykkedes Tangents lyddesignere at få plads til to specialudviklede højttalerenheder i kabinettets sider. Uanset om man vælger DAB-radioen eller den trådløse højttaler, får man stereolyd i den fyldige og nuancerede kvalitet, der gennem årene har indbragt Tangent et utal af priser og anerkendelser fra internationale HiFi-magasiner.

Annonce:

Nyeste streamingteknologi fra Google

Den helt store nyhed gemmer sig i den aktive højttaler Tangent Spectrum W1. Højttaleren er ud over Bluetooth udstyret med Googles nye streamingteknologi Google Chromecast, og den byder derfor på en lang række fordele sammenlignet med andre teknologier til trådløs lydoverførsel.

Frem for alt giver Google Chromecast en hørbart bedre lydkvalitet end traditionel bluetooth, forklarer direktør Karsten Holst fra Tangent. Det skyldes bl.a., at Google Chromecast udnytter det nærmeste Wi-Fi netværk, som ifølge Karsten Holst populært sagt tillader langt flere nuancer at blive overført mellem mobilenheden og højttaleren.

Han forklarer videre, at Google Chromecast modsat både Bluetooth og velkendte multi-room løsninger giver brugeren en række praktiske fordele.

“Når først streamingen er sat i gang ved et tryk på Cast-knappen i eksempelvis Spotify, sker overførslen af lyd til højttaleren direkte fra den valgte musiktjenestes server i skyen. Det får derfor ingen indflydelse på afspilningen, hvis brugeren foretager et opkald, begynder at spille et spil på sin mobilenhed eller bevæger sig uden for det valgte Wi-Fi netværks rækkevidde”, lyder det fra Karsten Holst. Han lægger således ikke skjul på, at han også betragter Google Chromecast som et særdeles prisvenligt alternativ til de trådløse pakkeløsninger, der hidtil har været populære i markedet for integreret lyd til boligen. Modsat den type løsninger kræver Google Chromecast nemlig ikke, at man bruger en speciel app til afspilning og kan styres af flere på samme tid uden opsætning på hver smartphone.

 

Det smarte er desuden, at mobilenheden så at sige kun snakker sammen med højttaleren, når brugeren skifter musik eller ændrer lydstyrke, da de mest populære tjenester er direkte integreret, siger Karsten Holst og tilføjer: – Af samme grund undgår man, at teknologien dræner mobilenhedens batteri, mens der spilles musik, radio, podcast eller lignende.

 

DAB og DAB+

Mens Tangent Spectrum W1 er en trådløs stereohøjttaler, byder Tangent Spectrum DAB på en kompakt stereoradio med både FM, DAB og det nye radiosignal DAB+. Med den centrale multifunktionsknap og det letaflæselige farvedisplay er det nemt at finde sin yndlingsmusik eller favoritradio – og med de to højttalerenheder indbygget i hver side af radioen leveres det hele i fyldig stereo, der normalt kun høres fra højttalere i en langt højere prisklasse.

De to nyheder kan findes i såvel fysiske som online butikker til en vejledende udsalgspris på 1.499 kroner.

Annonce:
KILDEPressemeddelse, Tangent
Forrige artikelAMD Ryzen Threadripper 2.gen. topper CPU-tronen
Næste artikelMultibruger-funktion kan være på vej til Siri
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.