Forside Nyheder

Friheden er et nyt dansk svindlerdrama fra forstaden

-

TV3 og Viaplay er klar med en ny dansk serie der får premiere til oktober.

Friheden er et dansk svindlerdrama fra forstaden, hvor de bærende roller spilles af Lars Ranthe, Lene Maria Christensen og Lotte Andersen.

Annonce:

Scenen er sat i Hvidovre, til en serie der med et originalt plot, underspillet humor og højspændt action tager udgangspunkt i det aktuelle og eviggyldige spørgsmål: Hvornår er man fri?

Serien udspiller sig i krydsfeltet mellem et ægtepars triste, grå parcelhusliv i Hvidovre og deres nye dobbeltliv som storsvindlere.

På den ægteskabelige front er intimiteten og lidenskaben mellem Nina (Lene Maria Christensen) og Erik (Lars Ranthe) efterhånden lige så hullet, som vandrøret i kælderen og den største spænding er, for Ninas vedkommende, hendes tamme flirt med chefen.

Mens ægteparrets genfundne lyssky tilværelse på sin vis truer familiens normale trygge ramme, får den på den anden side også millionerne og adrenalinet til at rulle igen ­– og hvem ved, måske også kærligheden?

 

 

Kort om handlingen

Ægteparret Erik (Lars Ranthe) og Nina (Lene Maria Christensen) levede i deres unge år et liv som con artister*. Det var et liv i overhalingsbanen, hvor millionerne rullede, og hvor alt og alle blev snydt af det unge par, men kærligheden blomstrede og livet var fyldt med spænding og dramatik.

Nu, 17 år senere, er millionerne, romantikken og spændingen skiftet ud med et slidt parcelhus i forstadskvarteret ‘Friheden’ i Hvidovre, en række ubetalte regninger, madpakker, hækkeklip og en evig plagen efter nye iPads og computere fra parrets to børn.

Lige indtil fortiden indhenter parret, da en gammel bekendt, Jacqueline (Lotte Andersen), dukker op og beder Erik og Nina om at genfinde dem selv og lave et sidste scam – alt i mens familiens hamsterhjul skal fortsætte ufortrødent og uden, at omverdenen bemærker, hvad Nina og Erik har gang i.

 

 

Ideen fik forfatteren i lufthavnen

“Jeg fik lyst til at lave en serie, der trækker på det bedste fra forskellige genrer – lige fra inderligt drama til højspændt action, og samtidig fortalt med et satirisk indblik i familielivets udfordringer. Idéen til FRIHEDEN opstod, da jeg skulle på ferie med min familie og opdagede, hvor nemt det var at komme igennem security, når man står med tre grædende børn, og alt er kaos og en vagt, der forbarmer sig”, fortæller seriens  hovedforfatter Thor Bjørn Krebs, og fortsætter:

“Så slog det mig, at hvis vi havde indøvet det her og trænet ungerne i at græde på det helt rigtige tidspunkt, så ville vi kunne slippe afsted med hvad som helst. At være en helt almindelig, fortravlet og forhutlet familie er det perfekte cover”.

 

 

Tilgængelighed

Friheden sæson 1 er i 10 afsnit (af 44 min. varighed)

Premiere d. 24/10 kl. 21:00 på TV3 og Viasat.

 

Flere billeder

 

Om Friheden

Serien er produceret af Stine Meldgaard og Morten Kjems Hytten Juhl for SAM Productions, der er ejet af Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager. Originalserien er skabt af den kreative duo, hovedforfatter Thor Bjørn Krebs (Europamestrene) og Mikkel Serup (Klassefesten, Den Bedste Mand) og er produceret for Nordic Entertainment Group i samarbejde med STUDIOCANAL med støtte fra Public Service Puljen.

Cast:
Lars Ranthe (Badehotellet, Klassefesten 2), Lene Maria Christensen (Arvingerne, Frygtelig Lykkelig), Lotte Andersen (Broen, Rita), Morten Brovn (Arvingerne, Borgen), Morten Suurballe (Vikings, Forbrydelsen), Claire Ross-Brown (Klovn), Benedikte Hansen (Badehotellet), Peter Zandersen (Hånd I Hånd), Dan Zahle (Forbrydelsen), Morten Kirkskov (Dirch, Borgen), Anne Sofie Espersen (Borgen) m.fl.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.