Forside Baggrund

Samsung fremrykker planer for highend OLED TV

-
Foto: recordere.dk

Det forlyder at Samsung gør klar til at starte masseproduktion af QD-OLED her i 2019

For et par måneder siden var Samsung ude og fortælle at de arbejder på en produktion af OLED displays med Quantum Dot (QD-OLED) til TV.

Oprindelig var det ventet at de ville starte en prøveproduktion op i 2. halvdel af 2019, og hvis den gik godt ville de bygge produktionsfaciliteter op til masseproduktion bagefter. Så ville vi være henne i 2020-2021 inden en egentlig produktion ville kunne begynde.

Annonce:

Men Samsung har angiveligt fremrykket dette for at komme hurtigere i gang. Det forlyder nu at udstyret til prøveproduktionen blev installeret her i december og er klar 6 måneder fra nu.

Men istedet for at vente på resultatet af prøveproduktionen så forventer Samsung allerede at prøveproduktionen bliver en succes og derfor allerede nu også investerer i den første fase af selve produktionen.

Så fabrikken er klar til at gå igang med at producere en større volumen af QD-OLED så snart prøveproduktionen har givet svar. Det skriver fagbladet OLED-info på baggrund af informationer som kilder i det asiasiske produktionsmiljø har fortalt til magasinet Digitimes.

Det skulle betyde at Samsung bliver klar til at producere deres QD-OLED allerede fra 2. halvdel af 2019, altså hvis prøveproduktionen bliver den succes der forventes. Så kan vi nok forvente de første tv-produkter med QD-OLED på markedet allerede i 2020.

 

QD = Quantum Dot

Quantum Dot, som er den teknologi der også benyttes i Samsung QLED, er små nanopartikler der kan lyse op i hhv. rød og grøn når de belyses med blå. Teknologien kan derfor benyttes til at danne grundfarverne rød, grøn og blå som i tv-verdenen er dem der kan benyttes til at blande alle de øvrige farver.

Quantum Dot har den force at de kan lyse kraftigere og øge lysintensiteten, hvilket er godt til HDR (High Dynamic Range). Samtidig er der et større farverum, flere mulige farver på skærmen, hvilket er godt til de udvidede farverum i Ultra HD.

I dag kan OLED nå ca. 1000 nits i lysintensitet. Kombineret med ‘Quantum Dot’-teknologi kan det øges.

Så hvis de lykkedes Samsung at blive klar til produktion af QD-OLED i løbet af 2019, så vil de kunne overhale ærkerivalerne fra LG på displayteknologi.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.