Forside Nyheder

Innovativt design i ASUS’ to nye ZenBooks

-
ASUS ZenBook 14

Normalt kender vi ASUS’ ZenBooks som bærbare computere i den superlette og minimalt designede afdeling, der som regel har en fornuftig pris.

Men ud over de strømlinede og lette designs er ASUS ikke nødvendigvis kendt for at prøve originale og nye desigidéer af. Men det gør firmaet på  de to nye ZenBooks, de netop har annonceret på CES.

Annonce:

Den mest originale idé kommer på ZenBook 14 med modelnummeret UX431. Her har ASUS simpelthen bygget et numerisk tastatur ind i touchpad’en. Hvorfor nu det, kan du måske spørge? Tidligere har man kunnet lade nogle af tasterne på ens laptop udgøre det numeriske tastatur, der på et fuldt computertastatur sidder ude til højre.

Til glæde for gamere og musikere

Det har man typisk kunnet gøre ved at trykke på en bestemt funktionstast. Hvis man så glemte at slå det fra igen, kom der en masse tal ind i teksten, næste gang, noget blev skrevet – hvilket var irriterende. Af samme grund har mange laptop-producenter droppet denne idé. Men mange gamere bruger det numeriske tastatur, når de spiller, og det samme gælder folk, der arbejder med musikproduktion eller videoredigering. Disse folk har så været forvist til store 15,5- eller 17-tommer laptops, der er superklodsede, men til gengæld havde et numerisk tastatur.

Derfor er det en sjov idé at lægge et numerisk tastatur ind i touchpad’en. Tastaturet lyser op, når det aktiveres, hvilket sker med et enkelt tryk. Hvordan det virker i praksis, kan vi ikke sige noget om, men idéen er sjov.

Derudover er ASUS ZenBook 14 designet i seriens vanlige, skarpe stil og kan fås med 8-generations Intel-processorer fra i3 op til i7, og kan enten fås med integreret Intel-grafikchip eller en selvstændig NVIDIA-grafikchip til lidt hårdere opgaver. Den kan bestykkes med op til 16GB RAM og 1TB SDD. Skærmen er en 14-tommers IPS-skærm i fuld HD. Der sidder to USB-A-stik (et 2.0 og et 3.1) samt et USB-C-stik i maskinen, og der er indbygget HDMI-stik og SD-kortlæser. Prisen er endnu ikke offentliggjort, men den kommer i butikkerne i løbet af årets første kvartal.

(Laptop)-skærm til kanten

Den anden model, ASUS har annonceret, er den lidt mindre ZenBook S13 med modelnavnet UX392. Her er det skærmen, der er innovativ. Ligesom vi ser det på smartphones lige nu har ASUS satset på at give skærm til kanten af laptoppens låg, og det er næsten lykkedes fuldt og helt. Den 13.9-tommer store skærmen i fuld HD dækker 97% af overfladen, med kun en ganske tynd ramme på (2.5 mm) rundt om sig.

ASUS ZenBook S13

Det er ifølge ASUS selv den tyndeste skærmkant på en laptop i verden lige nu. ASUS har dog haft samme problem som de smartphone-producenter, der slås med at få placeret selfie-kameraet et eller andet sted. Webcam’et på ZenBook S13 er derfor placeret i en slags bjælke på toppen.

ZenBook 13S kan også prale af en anden verdensnyhed, i hvert fald, hvis man skal tro ASUS’ PR-folk. Det er nemlig p.t. den tyndeste laptop med en selvstændig GPU. Selv om den kun er 12,9mm tyk, fås den alligevel med en GeForce MX150-GPU ombord. Derudover kan den ligesom ZenBook 14 fås med Intels 8. generations-chips, dog kun i i5- og i7-konfigurationer, og kan ligeledes holde op til 16GB RAM og 1TB SSD.

Den klarer 15 timer på en opladning, siger ASUS, og den har en enkelt USB 3.1-port af A-typen og to USB-C-porte. Endelig er der også et MicroSD-slot ombord. Den kommer til Danmark i andet kvartal, men prisen er endnu ikke offentliggjort.

Annonce:
Forrige artikelJBL klar med en hel stribe af nye trådløse øretelefoner
Næste artikelAlt om IKEAs elektriske smart-rullegardiner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.