Forside Produkter Mobil

MobilePay: Mobilbetalinger i hele Europa på vej

-

MobilePay går sammen med andre europæiske betalingsløsninger om mobilbetalinger i hele Europa.

Om det er indsamling til fællesgaven, en hurtig betaling mellem venner og familie, betaling nede i kiosken eller andet, så er MobilePay blevet en populær tjeneste blandt danskerne.

Annonce:

Men på ét punkt har den danske betalingstjeneste ikke kunne følge med de udenlandske konkurrenter som Apple Pay og Google Pay: MobilePay har været begrænset til indenlandske betalinger.

Men det kan snart være slut. MobilePay fortæller nu at de har indgået et samarbejde med seks andre europæiske mobilbetalinger, om betaling på tværs af landegrænserne. I første omgang indenfor Europa.

De syv selskaber har dannet ‘European Mobile Payment System Association’ (EMPSA), om betaling via QR-koder på tværs af selskabernes forskellige løsninger.

“Den hurtige vækst i mobilbetalinger øger brugernes behov for at være i stand til at betale overalt i Europa med den mobile betalingsløsning, hvilket overflødiggør kort og fysiske punge. EMPSA kan spille en central rolle at opnå dette indenfor en kort tidsramme”, fortæller Mark Wraa-Hansen, administrerende direktør for MobilePay.

Udover MobilePay består EMPSA af norske Vipps, svenske Swish,
belgiske Banccontact Payconiq, portugisiske SIBs, schweiziske Twint samt tysk/østrigske Bluecode.

Tilsammen repræsenterer de p.t. 350 partnerbanker med 25 mio. brugere og 1 mio. tilknyttede forhandlere.

Den nye fælleseuropæiske betaling starter op som pilotprojekt til næste år.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.