Forside Produkter Mobil

Tyskland: Apple skal åbne for konkurrenter på Apple Pay

-
Foto: Shutterstock.com

En ny tysk lov tvinger Apple – og andre – til at åbne deres betalingstjenester for konkurrenter indenfor de mobilbetalinger.

Et tysk parlamentarisk udvalg stemte sent onsdag aften ja til et lovforslag, der skal tvinge tech-giganten til at åbne Apple Pay for konkurrerende udbydere i Tyskland. Det skriver Reuters.

Lovgivningen, der ikke specifikt nævner Apple, vil tvinge operatører af løsninger til mobilbetalinger, til at åbne deres betalingstjenester op for rivaler, mod et rimeligt gebyr.

Annonce:

Så ved brug af den trådløse betaling, via NFC-chippen, skal der være mulighed for at lade betalingen gå igennem en anden aktør efter eget valg.

Apple er mod det nye tiltag, der er en del af en nye regler mod hvidvaskning i Tyskland, og lader forstå, at hvis de tvinges til at lade konkurrenter komme indenfor i Apple Pay, så kan det skade både databeskyttelsen og sikkerheden, ved de økonomiske informationer i forbindelse med transaktionerne.

“Vi er overraskede over, hvor hurtigt denne lovgivning blev indført”, fortæller Apple til Reuters, og fortsætter:

“Vi frygter, at lovudkastet kan være skadeligt for brugervenlighed, databeskyttelse og sikkerheden ved økonomiske oplysninger”.

Den nye lov er sat til at træde i kraft i begyndelsen af det nye år.

 

Annonce:
Forrige artikelPrisstigning hos Stofa: TV-pakkerne stiger 15-40 kr/måned
Næste artikelTV-krigen: Boxer og Stofa sælger som varmt brød, men YouSee kan have fået uventet hjælp
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.