Forside * Featured

LG viser MicroLED på CES, men tror ikke private vil købe teknologien

-

Nu viser LG også MicroLED frem, men tror kun det bliver noget for erhverv.

Med MicroLED får man et TV med alle de gode egenskaber: Pixels der lyser selv (ingen bagbelysning), høj kontrast, perfekt sort, detaljer i såvel mørke som lyse områder, hurtig skærmopdatering mv.

Annonce:

Dette kombineret med høj lysintensitet på skærmen (nits) og uden risiko for retension/burn-in.

 

LG viser et 148″ 4K UHD MicroLED frem på CES

 

LG tror ikke på MicroLED

Men selvom LG nu også viser MicroLED frem på CES-udstillingen her i Las Vegas, så tror de ikke på at teknologien kan konkurrere med OLED. Det fortalte de til recordere.dk.

For der er også ulemper. Her nævner de samlingerne mellem modulerne, der tilsammen udgør skærmen. MicroLED er nemlig modulopbygget. Selv med en meget smal kant mellem modulerne, så vil det være synligt på skærmen, særligt i lav belysning.

Er der derimod masser af knald på skærm og omgivende lys, så opfatter øjet ikke samlingerne. Men sætter man sig så tilrette i hjemmebiografen, dæmper belysningen og sætter en god film på, så hævder LG at man altid vil kunne se samlingerne mellem modulerne.

Teoretisk set kunne man godt bygge MicroLED med kæmpe moduler, så der er færre – eller ingen – samlinger, men det vil blive meget dyrt. Så dyrt at OLED, trods at der også er høje priser for store skærme, vil vinde på pris.

Til gengæld kan MicroLED konkurrere på størrelse. De kan bygges 150″ eller større, og største OLED TV lige nu er 88″. Men det mente LG kun var et spørgsmål om tid. Hvis efterspørgslen er der for større OLED, vil de også komme.

MicroLED-skærmen som LG viser frem på CES er på 148″ med 4K UHD opløsning.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.