Forside Baggrund

Sonos sagsøger: Vil have forbudt salg af Google-produkter

-

Sonos sagsøger Google for brud på flere af deres patenter, og vil have nedlagt forbud mod salg af Googles højttalere, smartphones og laptops i USA.

Sonos mener at Google bryder flere af deres patenter, og har derfor sagsøgt tech-giganten. Det skriver avisen The New York Times.

Annonce:

Det drejer sig om i alt 5 patenter, der i blandt et omhandlende hvordan højttalere synkroniserer lyden, i forhold til hinanden, og hvordan de kommunikerer indbyrdes.

Udover økonomisk kompensation vil Sonos forsøge at få nedlagt forbud mod salg af Googles højttalere, smartphones og laptops i hjemlandet USA.

Som led i integrationen med Googles musiktjeneste i sin tid, der bad Google om tegningerne til Sonos højttalere, og det leverede Sonos. Nu mener Sonos så, at Google har anvendt noget af denne viden, i egne højttalere og streamingenheder til Google Home.

 

Sonos CEO Patrick Spence. Foto: recordere.dk

 

“Google har åbentlyst og bevidst kopieret vores patenterede teknologi”, fortæller Sonos administrerende direktør, Patrick Spence, i en erklæring, og fortsætter:

“På trods af vores gentagne og omfattende indsats i de sidste par år har Google ikke vist nogen vilje til at samarbejde med os, på at finde en gensidigt fordelagtig løsning. Vi har intet andet valg end at retsforfølge”.

Sonos mener også at have en tilsvarende sag mod Amazon, men de magter ikke at kæmpe en juridisk kamp mod to tech-giganter samtidig. Amazon afviser at have brudt nogen af Sonos patenter.

Der er anlagt sag ved to instanser i USA: The Federal District Court in Los Angeles og The United States International Trade Commission. Sidstnævnte har magt til at blokere import af varer til USA, hvis de skønnes at bryde amerikanske patenter.

 

Annonce:
Forrige artikelMere om det nye LG GX OLED
Næste artikelSamsung klar med ny ekstern USB SSD med fingeraftrykslæser
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.