Forside Indhold og distribution Film

Live action-udgave af spilklassikeren ’Dragon’s Lair’ på vej fra Netflix

-

Ryan Reynolds skal muligvis spille hovedrollen og producere filmen baseret på laserdisc-spillet.

Hvis du er gammel nok til at have tilbragt en del af firserne med lommerne fulde af mønter i skæret fra diverse arkade-spillemaskiner, husker du med garanti ’Dragon’s Lair’. Det var et af de første eksempler på et disk-baseret spil, der kom helt tilbage i 1983.

’Dragon’s Lair’ var baseret på en laserdisc, der afspillede animerede videobidder, afhængig af, hvilke valg, du traf i spillet. Som navnet antyder, er spillets handling fokuseret omkring dragen Singe, der har låst den smukke prinsesses Daphne inde i et tårn tilhørende en ond troldmand.

Annonce:

Sådan et eventyr har naturligvis også en helt, og i ’Dragon’s Lair’ hedder han Dirk the Daring. Det er ham, der skal styres igennem igennem forskellige prøvelser for at redde prinsessen. Den helt store attraktion var imidlertid animationsstilen, der til forskel fra den tids 8-bits grafik i arkademaskinerne lignede noget, man kunne se på biograflærredet.

Det er ikke helt tilfældigt. Bag ’Dragon’s Lair’ stod nemlig blandt andre Don Bluth, der havde arbejdet i årtier som animator for Disney, og det var netop animation i Disney-stilen, der kendetegnede ’Dragon’s Lair’. Bluth indgik senere et samarbejde med Steven Spielberg og stod bag fuldlængde-tegnefilmshits som ’Rejsen til Amerika’, ’Landet for længe siden’ og ’Anastasia’.

Kendte navne står bag

Bluth har dog aldrig helt kunnet slippe ’Dragon’s Lair’. I 2015 startede han en crowdfunding-kampagne for at få en fuldlængde-version af spillet op på biograflærredet. Men der kom aldrig nok penge ind til at lave filmen, der skulle have været håndtegnet, modsat al den computeranimation, der foregår idag.

Ryan Reynolds. (Foto: Dick Thomas Johnson, CC BY 2.0)

Men nu kan ’Dragon’s Lair’ alligevel ende med at blive til en film – og endda som live-action. Netflix har selv været ude og bekræfte, at de arbejder på filmen. Manden, der er inde i Deadpool, Ryan Reynolds, er i forhandlinger med streamingtjenesten om både at spille Dirk the Daring og fungere som producer på filmen.

Manuskriptet er allerede igang med at blive skrevet, og det lader til at være i gode hænder. Det er nemlig brødrene Daniel og Kevin Hageman, der skal lave det. De har tidligere være bag hits som ’The Lego Movie’, ’Scary Stories to Tell in the Dark’ og star også bag en kommende animationsserie i Star Trek-universet.

Der er endnu ikke nogle meldinger om, hvorvidt filmen bliver interaktiv i stil med ’Bandersnatch’, hvilket ville give mening, taget i betragtning, at forlægget er et interaktivt filmspil. Der er heller ingen forlydender om, hvornår filmen kan ses, men der går nok et et år eller to endnu.

Annonce:
Forrige artikelNørd versus MUS
Næste artikelOnePlus præsenterer OnePlus 8 den 14. april
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.