Forside Indhold og distribution Musik

Tidal klar med streaming af Dolby Atmos-musik til din soundbar eller TV

-

Hvis du har en Dolby Atmos-kompatibel lydopsætning, kan du nu få mere ud af den via et Tidal HiFi-abonnement.

Streamingtjenesten Tidal bliver fortsætter strategien med at markedsføre sig på lydoplevelser, der er anderledes end hvad du får andre steder. Ud over deres (påståede) hi-res-tilbud, kan du også streame musik i Sonys 360 Audio-format fra Tidal.

Annonce:

Sent sidste år meldte endnu et ”3D”-musikformat sig under Tidal-fanerne. Tidal-brugere fik adgang til Dolby Atmos-kodet musik, men det virkede kun på Android-enheder. Nu bliver det dog muligt at streame musikken direkte til sin soundbar eller sit surroundsystem, fordi Dolby Atmos nu er tilgængelig på Tidals app til streaming-bokse og TV.

Idéen med at være placeringsmæssigt omsluttet af lyd har primært været fokuseret på film, tv og gaming, hvor surround-systemer naturligvis har en lang historie. Men i stort set al den tid, surround har eksisteret, er musik også blevet mixet, sådan at instrumenter og stemmer kan placeres i rummet og ikke bare kommer fra en enkelt retning.

Det giver ret meget mening, eftersom f.eks. et band jo typisk står forskellige steder på en scene eller i et studie, og især akustiske instrumenter producerer lyd, når de ikke er forstærket op. Det har altså en betydning, hvor i rummet det akustiske instrument befinder sig, hvis musikken opleves live. Hvis en optagelse skal forsøge at gengive en live-opsætning er rum-placering derfor vigtig.

Understøtter ikke alle platforme endnu

Det var endda grunden til at stereo blev opfundet i sin tid, men hvor stereo-lyd nu er standard, er surroundlyd til musik aldrig blevet det – formentlig på grund af manglende kildemateriale og for meget teknisk besvær.

Men i en tid, hvor mange har Dolby Atmos-kompatible soundbars i hjemmet, eller endda har 5.1- eller 7.1-opsætninger med Dolby Atmos-understøttelse, giver det langt mere mening at gøre Dolby Atmos-mixet musikmateriale tilgængeligt.

Man skal selvfølgelig betale for Tidals dyrere HiFi-abonnement for at få lov at lytte til musik i Dolby Atmos, og så skal du have en streaming-enhed, der understøtter det. Det gør AppleTV 4K, nyere Amazon Fire TV-produkter, NVIDIA Shield og TV fra Sony og Philips med Android TV ombord.

Fordi Dolby Atmos har været i luften på Tidal i et halvt års tid, er der allerede en god samling Dolby Atmos-musik i kataloget. Det gælder både yngre kunstnere som Ariana Grande, The Weeknd og Shawn Mendes som en del jazz, klassisk og classic rock-albums.

Annonce:
Forrige artikelKraftigste Raspberry Pi får 8GB RAM
Næste artikelSony PS5-event torsdag
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.