Forside Indhold og distribution Musik

Tidal er klar med Dolby Atmos-musik i virtuel surround

-

Dolbys virtuelle surround-teknologi er nu landet hos Tidal.

Det er ikke kun film og tv, der kan opleves i virtuel surroundlyd, det kan musik også. I årtier har feinschmeckere kunnet lytte til surround mix af musik i forskellige formater, hvor musikinstrumenterne er placeret rundt omkringi det lydlige rum.

Annonce:

Med den seneste bølge af hovedtelefoner, der kan placere dig i et virtuelt rum, samt ny udvikling indenfor surround-teknologi, er virtuel surround blevet endnu mere udbredt. I gamle dage var virtuel surround en lidt flad fornemmelse, men på det seneste er det blevet langt bedre.

Intet kan naturligvis erstatte egentlig opdeling af lyden i spor og fordeling af sporene på forskellige højttalere, men nyere systemer som 360 Audio og Dolby Atmos kommer ret langt i forhold til at give en fornemmelse af placering af lydkilderne i rummet.

Af samme grund – og for at konkurrere med de firmaer, der satser på Sonys 360 Audio-teknologi – har Dolby nu indgået samarbejder med streamingtjenester, der kan levere virtuel Dolby Atmos-surround i musik.

Nye og gamle navne

Den første tjeneste, der indgik i samarbejdet var Amazon Music, der er en relativ ny spiller, når det gælder musik i højere lydkvalitet end hvad man finder på f.eks. Spotify og Apple Music. Men nu har en mere etableret tjeneste også meldt sin ankomst.

Det er Tidal, der nu har tilføjet Dolby Atmos-mix til deres HiFi-abonnement. Med andre ord kan HiFi-abonnenter ikke blot lytte til streamet musik i hi-res og/eller lossless, nu får de også adgang til musik i virtuel surround, eller ”3D-lyd”.

Det er primært musikselskaberne Universal og Warner Music, der foreløbig har leveret disse surroundmix, så hvis du vil prøve det af, kan du kigge efter Dolby-logoet under navne som The Weeknd og Ariana Grande, men også klassiker-navne som Blondie.

Foreløbig er tjenesten dog kun tilgængelig på visse Android-telefoner, der inkluderer OnePlus 7 Pro og Galaxy S10. Tidal har også meddelt, at de kunstnerne, der ejer Tidal – herunder hovedejeren Jay-Z – vil gøre deres musik tilgængelig i formatet i løbet af næste år.

Annonce:
Forrige artikelGameStop bekræfter: Vi lukker i Danmark
Næste artikelNetflix tester abonnement med håndjern
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.