Forside Nyheder

3 tænder for det første 5G i december

-
Foto: 3

I december 2020 går teleselskabet 3 i luften med 5G udvalgte steder i København

Her i december 2020 vil 3 tænde for det første 5G. Det bliver københavnerne, og besøgende i København, der bliver de første til at opleve det nye telenet.

Herefter vil det løbende blive tændt for 5G rundt omkring i landet for brugere af 3’s netværk. Det er planen at være landsdækkende i sommeren 2022.

Annonce:

Til at begynde med vil 3 rulle 5G ud med hastigheder på op til 250 Mbit/s, men i marts 2021 forventes det, at Energistyrelsen vil holde auktion over 3,5 GHz-båndet, som vil videreudvikle 5G og levere hastigheder på omkring 1 Gbit/s.

I sommeren 2021 forventer 3, at 5G er rullet ud i 1/3 af netværket. Det vil sige på det meste af Sjælland, i den øvre del af Sønderjylland og enkelte områder i Østjylland. I denne periode vil 3 opsætte det første 5G-udstyr, som kan levere 5G på 3,5 GHz-båndet, og dermed kan 3 lancere “trådløs fiber”.

Omkring årsskiftet 2021/2022 vil 5G være rullet ud i 75 % af 3’s netværk – det vil sige på det meste af Sjælland, Sønder- og Østjylland samt Fyn. Og i sommeren 2022 vil 5G være rullet ud i hele 3’s netværk.

5G sikrer på den korte bane mere kapacitet til mobilbrugerne og en mere stabil forbindelse, selv med øget dataforbrug. Der kan også opleves forbedret indendørs dækning, ikke mindst i tæt bebyggelse.

På sigt vil 5G kunne bruges til at levere trådløs bredbånd med høje hastigheder, samt et stabilt netværk til ting som selvkørende biler, udbringning af varer med droner, fjernstyrede operationer, samt Live Virtual Reality og Augmented Reality.

3 forventer at 5G vil være mainstream omkring år 2025.

 

Annonce:
Forrige artikelYousee og Hiper rykker ind på fynske fibernet
Næste artikelSe Oppo-smartphonen, der nærmest magisk vokser i din hånd
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.