Forside Nyheder

Medie: Apple tester pro-skærm med iPhone-chip ombord

-

Apples dyre, eksterne monitorer kan blive en del mere intelligente i fremtiden.

Apple er i fuld sving med tests af en ny udgave af firmaets Pro Display XDR-skærme, der gør den til mere end en dyr, professionel monitor. Den nye udgave har den samme SoC-chip ombord, som man også kan finde i tidligere iPhone-modeller. Det skriver 9to5Mac.

Annonce:

Det er den lidt ældre A13 Bionic-chip, som Apple har puttet ind i skærmen, siger 9to5Macs kilde, der skulle have kendskab til Apples test-proces. iPhone-fans blandt læserne vil naturligvis vide, at A13 Bionic-chippen var den, der drev iPhone 11-modellerne for snart et par år siden.

Sammen med A13 Bionic-chippen skulle Apples Neural Engine-teknologi også være bygget ind i skærmen. Neural Engine er dedikeret til at sætte fart på funktioner, der anvender maskinlæring i forbindelse med kunstig intelligens.

Nu spørger du måske nok dig selv, om Apple er i gang med at tage deres dyre, professionelle skærme og lave dem om til store iPads uden berøringsfølsomhed. Men det er angiveligt ikke tilfældet, og ville formentlig også være en temmelig fjollet idé.

Aflastnings-chip

Apple er ifølge rygter i gang med at udvikle en ekstern skærm, der ikke koster 43.000 kroner (uden foden, der skal købes ved siden af), til almindelige Mac-brugere, der ikke har behov for en professionel monitor til jobbet eller lignende. Men ifølge 9to5Mac er det ikke den, der her er tale om.

Snarere er der tale om en kommende version af den professionelle skærm, der bliver oppe i den femcifrede prisklasse, men hvor man altså får en SoC oven i hatten. Denne skal angiveligt aflaste GPU’en i den tilkoblede Mac og også overtage nogle af funktionerne som Mac’en ellers bruger CPU’en til.

Disse spekulationer baserer 9to5Mac på, vi nu i flere år har hørt rygter om at Apple planlægger en skærm med indbygget GPU. Disse rygter dukkede op første gang i 2016, da Apple droppede sin Thunderbolt Display-serie. Selv om A13 Bionic naturligvis ikke er en dedikeret GPU, er det dog stadig et skridt i den samme retning.

Neural Engine skulle så i givet fald bl.a. tage sig af at fordele arbejdet mellem A13 Bionic-chippen og CPU/GPU-ressourcerne i den tilkoblede Mac, sådan at grafik- og datatunge opgaver udføres mest effektivt.

Som altid skal rygter som disse tages med en del mere end et gran salt. Selv, hvis der er hold i rygterne om tests, kan disse tests sagtens føre til resultater, der får Apple til at aflyse sine planer om at sende sådan en skærm på gaden.

Annonce:
Forrige artikelGalleri: Er dette den kommende Samsung Galaxy Note 21 Ultra?
Næste artikelHBO Max ventes forsinket
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.