Forside Nyheder

Analyse: Danskernes favoritprodukter gennem 10 år

-

PriceRunner har analyseret danskernes mest foretrukne produkter gennem de seneste 10 år.

Det blev et årti, hvor danskernes handel for alvor flyttede online, og særligt elektronik og intelligent hjælp til hjemmet blev allemandseje.

Annonce:

I 2011 surfede vi med 3G, mobile betalinger via f.eks. Mobile pay lå flere år ude i fremtiden, og IBMs computer Watson vandt Jeopardy, hvilket blev en milepæl for AI. PriceRunner havde allerede i 2011 eksisteret flere år, nu har PriceRunner kigget i data-arkiverne og fundet de 20 varer, som flest danskere har klikket på igennem det seneste årti. Elektronik dominerer listen og overskygger helt andre kategorier, fortæller forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev.

 

”Imellem 2011-2021 skete der en dramatisk ændring i danskernes forbrugsmønster, og handlen flyttede mere og mere mod nettet. Det blev nemmere, hurtigere og ofte billigere at handle online, og vi ser, at de store, dyrere køb som robotstøvsuger, mobiltelefoner og spillekonsoller køber danskerne gerne online”, siger Katrine Barslev.

E-handel har været støt stigende, men især under coronakrisen og nedlukningen af Danmark tog handlen fart. Det er også tydeligt i Top 20-listen, hvor det måske lidt ensformige liv hjemme blev afbrudt af PlayStation 4 og 5, robotstøvsugere og en enkelt elkedel på listens syvendeplads.

PriceRunner kan ikke kommentere på statistik for de enkelte produkter, men tilsammen fik produkterne på listen mere end 7 millioner kliks i årene 2011-2021.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.