Forside Produkter Mobil

LGs nye foldbare skærmplastik er “så hårdt som glas”

-

Hvis LGs egne ord holder stik, kan det betyde et stort skridt fremad for foldbare smartphones.

Selv om flere og flere kan se fidusen i foldbare smartphones, er der mindst to ting, der afholder mange fra at købe dem. Den ene er prisen, der stadig er i den høje ende, den anden er den foldbare skærms skrøbelighed.

Hvis man i forvejen har tendens til at forårsage ridser, revner og måske endda smadrede skærme på almindelige smartphones, er det måske ikke verdens bedste idé at købe en model, som producenten selv siger, du skal passe ekstra på.

Annonce:

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være i fremtiden. Den foldbare teknologi udvikler sig hele tiden, og nu har et af de mest indflydelsesrige firmaer, når det gælder foldbarhed, taget et syvmileskridt fremad – hvis man altså skal stole på firmaets egen marketingsnak.

Firmaet er LG, nærmere betegnet underdivisionen LG Chem. LG er sammen med Samsung helt i front, når det gælder foldbare skærmpaneler, så det er værd at høre efter, når der kommer noget fra den kant.

Klar om et par år

Syvmileskridtet, som LG Chem netop har præsenteret, er foldbart skærmplastik, der er lige så hårdt som glas. Igen, altså, ifølge LG Chem selv. Skærmplastikken er lavet til at være det yderste lag af skærmelementet på en foldbare smartphone. Det kan bøjes op mod 200.000 gange på et bestemt foldepunkt, før det begynder at vise tegn på slid.

Det har stor betydning, fordi det nedsætter risikoen for at de skrøbelige foldbare skærme bliver ridset eller knuses. Og når man tænker over det, er det jo i sig selv ret imponerende, hvis LG Chem er lykkedes med at lave et materiale, der er lige så bøjeligt som skærmbeskyttere, men lige så hårdt som glas.

Af samme grund kalder LG Chem materialet for ’The Real Folding Window’. Om materialet, der blandt gøres hårdt af en særlig kemisk belægning, på et tidspunkt vil blive brugt i vinduer til huset, må tiden vise. Foreløbig er den nye opfindelse dog rettet mod foldbare smartphones og LGs egne, sammenrullelige TV-skærme.

Der går dog lidt, inden vi begynder at se denne teknologi på egentlige produkter, man kan købe. LG forventer at udvikle videre på produktet og påbegynde produktionen af det i 2022, hvorefter det vil komme til salg (til f.eks. mobilproducenter) i 2023.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.