Forside Produkter HiFi & Surround

MINITEST: Trådløs in-ear lyd med Sennheiser IE100 Pro Wireless

-

Sennheisers nye IE 100 PRO trådløse in-ear hovedtelefoner giver alle mulighed fra at tage musikernes “ørelyd” fra scenen med sig ud i verden. 

In-ear hovedtelefonen har den fordel at den sidder direkte i øret og sidder ekstremt godt med tilpasset hukommelsesskum.   IE100 modellen kan både bruges som en trådløs bluetooth hovedtelefon eller kablet.    Begge kabler medfølger og flere typer fås som tilbehør. 

Annonce:

Bluetooth-kittet har en indbygget mikrofon, fjernbetjening til opkalds- og musikstyring og en batterilevetid på op til ti timer. AptX ™ codec sikrer, at forsinkelsen er ekstremt lille. 

IE 100 PRO efterfølger IE 40 PRO og sigter efter en naturlig, præcis lyd.

Kan tilpasses til alle ører

Takket være de medfølgende ørepropper af silikone og hukommelsesskum tilpasser de sig næsten perfekt til ørekanalerne.  Denne komfortable pasform understøttes af en lavprofilform, der gør at man kan “ligge” på dem hvis man har brug for det.  Der er altså ikke noget der “stikker ud” af øret.

Lækker lille “klappose” til opbevaring af det hele.

I pakken er der de forskellige ørepropper af hukommelsesskum og blød plast, så man kan finde præcis den man synes der sidder bedst, sammen med en lækkert opbevaringspose og rengøringsværktøj.

Det hele er solidt og tillidsvækkende udført, og man kan skifte kablet med et snuptag, hvis man skulle ønske at skifte fra bluetooth til kabel. 

Fuld opladning til 10 timers drift med bluetooth klares med USB-C på 1,5 time.

IE100 i den røde udgave, her monteret med fast kabel

IE 100 fås i sort, gennemsigtig og rød og kabel systemet deles med IE400 (kr. 2.620) og IE500 (kr. 4.495)  modellerne, så man kan udveksle kabler uden problemer.  

Lytteindtryk – meget tæt på IE300!

Jeg får en lyd oplevelse der ligger ekstremt tæt op af IE300 modellen jeg har testet tidligere.

Hvor IE 300 har en lidt større frekvensrespons på papiret, er det altså ikke noget jeg bemærker i den direkte sammenligning.  Det er klar, velafbalanceret in-ear lyd på højt niveau og ganske enkelt eminent til prisen med tanke på at den kablede IE300 koster 3 gange prisen på en kablet IE100!   

Mikrofonen / placeringen af denne er en ommer..

Til gengæld er kvaliteten af bluetooth mikrofonen ikke særlig god.  Ved opkald til andre, brokkede de sig over min lydkvalitet i den anden ende når IE100 Pro wireless var i brug.   Mikrofonen kommer ganske enkelt for langt væk.

Betjeningen…

Eneste problem med betjeningen… Jeg bliver simpelthen nødt til at tage hovedtelefonerne ud af øret for at betjene dem.. for ellers kan man ikke se hvad man laver. 😄. Model: Morten Stjernholm, malesupermodels.nu

Der er et iboende problem med betjeningen af IE100 Wireless, og det er at man ikke kan se hvad man laver, når man skal betjene teknikken.  Desværre har Sennheiser ikke gjort nok ud af at man kan føle forskel på knapperne, så det kræver en del tilvænning.  Jeg måtte ganske enkelt tage høretelefonerne ud af øret for at betjene dem, og man kan ikke se panelet, da det jo er bag nakken som det fremgår af billedet 😜.

Man kunne godt have gjort mere ud af at gøre knapperne lettere at MÆRKE forskel på, for man kan ikke se panelet når man har dem på.

Konklusion

For alle der gerne vil have “ørepropper” der sidder rigtig godt fast, og hvor man ikke risikerer at miste dem HVIS de skulle falde ud, er en in-ear løsning som denne med et kabel bag nakken genialt.   Sennheiser beviser igen på hovedtelefon området at lydkvalitet er noget de tager rigtig alvorligt, og deres erfaring skinner virkelig igennem på disse 795 kroners IE100 Pro (pris uden bluetooth) in-ears der i mine ører med kabel nemt bider skeer med de 2.199 kroner dyre IE300.   I det lys ligner IE100 Pro Wireless et knaldtilbud til 1.125 kroner!

Mere info fra sennheiser


Tekniske data

IE 100 PRO (med det lige IE 100 PRO-kabel)

Frekvensrespons: 20 Hz til 18 kHz
Max Lydtryk (SPL): 115 dB (1 kHz / 1 VRMS)
THD: <0,1% (1 kHz, 94 dB)
Impedans: 20 ohm
IE PRO BT-stik
Vægt: 14 g
USB-standard: Type C
Batteritid: op til 10 timer, SBC
Understøttede profiler: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
Bluetooth-version: 5.0
Codecs: SBC, AAC, AptX ™, AptX ™ Low Latency


 

Denne artikel er en del af serien: Hovedtelefoner

Denne artikel er en del af serien: mobilaudio

Sennheiser IE100 Pro Wireless

7.6
Design 7.0
Ydelse 8.0
Features 7.0
Telefon samtale kvalitet 6.5
Batteritid 7.0
Sound Value 9.8

Plus

  • Sidder super i øret
  • Kan også bruges/fås med kabel
  • Høj lydkvalitet
  • Lækkert tilbehør
  • Fantastisk pris

Minus

  • Irriterende at betjene
  • Telefon mikrofon sucks
Annonce:
Forrige artikelNy prisvenlig og trådløs høretelefon fra Creative
Næste artikelDom: Bruger af DanishBits piratserver får 60 dagens betinget fængsel
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.