Forside * Featured

MINITEST: Sennheiser CX Plus True Wireless earbuds – bedste transparancy nogensinde?

-

MINITEST: Sennheiser CX Plus True Wireless – Nu er der en model til alles pengepung.

“Godaw, godaw! Ja, jeg har fået nye earbuds, lige der!” foto: sennheiser

Produkt: Sennheiser CX Plus True Wireless earbuds

Kategori: Trådløse Hovedtelefoner

Annonce:

Pris: Set til 1.189 kroner


“Sound First”

I starten af 2020 lancerede Sennheiser nye earbuds under sloganet: “Earbuds That Put Sound First”.  Disse hed Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 og kostede 2.399 kroner. (nu nedsat til 1.500 kroner)  Du kan læse min minitest af dem her. 

Herefter kom CX400BT, der simplificerede designet og skar ned til essensen, – nemlig den gode lyd uden dikkedarer baseret på samme driver.  De blev prissat til kun 1.250 kroner. (nu nedsat til utrolige 700 kroner!)

CX Plus er en opvisning af sennheiser skills fra den professionelle verden.

Nu kommer så CX Plus, der på overfladen helt ligner CX400BT og CX modellen modellerne, men har fået transparency, active noise cancelling og en IPX4 rating (splash vandtæthed) til 1.189 kroner.

CX Plus leveres i enten sort eller hvid sammen med USB-C ladeæske (USB lader medfølger ikke) fra den 28 september 2021.

Konklusion

Resultatet er en samlet set fremragende og tillidsvækkende in-ear “earbud”, der igen har fokus på fremragende “lydkvalitet for pengene”.  Med CX Plus modellen er der nu også en model til dem der forventer ANC i en in-ear og valgfri transparency så man også kan høre omgivelserne.

ANC og Transparency der fungerer uden kompromis på lyden

Begge dele gøres fremragende i CX Plus modellen, hvor ANC funktionen kun filtrerer de dybeste frekvenser (dem der “trænger igennem” den lukkede ørekanal), og derved ikke påvirker lydkvaliteten.  Det samme gælder transparency funktionen, der virkelig overraskede mig, med en oplevelse af endnu bedre lyd, samtidig med at man “var med” i rummet hvilket jeg heller ikke har oplevet virke så godt før.  Der er altså noget der tyder på, at Sennheiser har brugt betragtelige udviklingsressourcer på at tune deres ANC og transparency teknik til et niveau hvor at det ikke længere står i vejen for den optimale lydoplevelse.  Det er ikke en lille ting!

“Der er altså noget der tyder på, at Sennheiser har brugt betragtelige udviklingsressourcer på at tune deres ANC og transparency teknik til et niveau hvor at det ikke længere står i vejen for den optimale lydoplevelse.  Det er IKKE en lille ting!”

Nemt betjent app – Sennheiser Connect

Firmware opdatering og app kører problemfrit.  I appen kan man lave personlige klang indstillinger, opdatere firmware, og indstille hvordan betjeningen af musikafspilning, telefon samtaler m.v. skal foregå. Eneste irritation er, at Sennheiser Connect appen forventer at man laver bluetooth parringen igennem appen.  Har man gjort det inden, kan det være svært for appen at detektere hovedtelefonen.

Betal for det du vil betale for

Til prisen tilbyder denne nye CX plus model endnu et alternativ til det efterhånden omfattende lineup hos Sennheiser, der sikrer at der er en model hvor man altid kan få lige det man vil betale for.

Model Beskrivelse Pris DKK
CX400BT Basis model med samme driver. 20 timer batteritid ikke IPX4 rated.  Testet af recordere her 699.-
CX True Wireless Plus bass boost, IPX4 rated og 27 timer batteritid. 990.-
CX Plus True Wireless NYHED! Tilføjer ANC og transparency til CX modellen. 1.189.-
Momentum True Wireless 2  Tilføjer 28 timer batteritid, mere eksklusivt design og lækrere materialer. Testet af recordere her 1.490.-

 

Jeg kan dog konstatere, at der altid er “bang for the buck” lydmæssigt, med en særdeles overbevisende bluetooth lydkvalitet med CX modellerne, der fortsat virker som et fremragende køb i prisklassen klassen for den lyd kvalitetsbevidste musikelsker, der ønsker en lille, in-ear type trådløs hovedtelefon.

Mere info fra Sennheiser

 

Denne artikel er en del af serien: HIFI Hovedtelefoner

Denne artikel er en del af serien: Hovedtelefoner

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.