Forside * Nyheder

Meta planlægger at lancere ægte AR-briller i 2024

-
Dette er Project Aria, en “forsknings-smartbrille” som Meta bruger til at indsamle data bl.a. til brug for udviklingen af de kommende Project Nazare og Hypernova-briller (Foto: Meta)

Kilder med indsigt i firmaets planer fortæller, at der både simple og temmelig avancerede smartbriller på vej fra Zuckerberg og co.

Så lyder der igen rygter fra Metaverset. Lige nu ligger en hel række tech-firmaer i et hemmelighedsfuldt kapløb om at komme først med de AR-briller, som masserne gerne vil have. Forrest i feltet ligger Apple, Meta, og Google, hvis man skal tro de rygter, der kommer fra indersiden af de tre firmaer.

De seneste rygter kommer fra Meta, der har en vis fordel på markedet, eftersom de allerede laver nogle af de bedst sælgende VR-headsets på markedet. Det er Quest-serien, der i sin tid blev markedsført under Oculus-brandet.

Annonce:

Meta har også allerede lanceret et par smartbriller sammen med Ray-Ban og brillefabrikanten Luxottica. Disse smartbriller var dog ikke helt så AR-agtige, som mange havde håbet. I stedet for at se realistiske, digitale lag oven på virkeligheden, kunne brugerne blot tage fotos og videoer til f.eks. Instagram med brillerne.

På den måde minder Metas seneste brille-initiativ en hel del om Snap Inc.’s Spectacles-briller. Snap Inc., der står bag det sociale medie Snapchat, lurer også som en mulig joker i det føromtalte kapløb, fordi deres kommende fjerde generation af Spectacles-brillerne angiveligt er et stort skridt fremad på AR-brillefronten.

Håber på et ”iPhone moment”

Men Meta har været i gang med deres AR-brilleprojekt længe. Det er flere år siden, firmaet meldte ud, at de ville kaste sig over AR-briller. Og nu hedder det sig, at der er en model på vej, der rent faktisk virker som beskrevet ovenfor. Den skulle lande i 2024, fortæller kilder med kendskab til Metas roadmap til The Verge.

Denne model skulle gå et langt stykke ad vejen hen mod f.eks. at kunne spille skak på et fysisk skakbræt med virtuelle brikker og en avatar, der repræsenterer din modstander, som sidder et andet sted i verden. Det var i hvert fald en af de muligheder, Meta demonstrerede, da CEO Mark Zuckerberg første gang introducerede folk til sin vision for Metaverset.

Men den første model, der går under kodenavnet Project Nazare, bliver formentlig hverken er særlig pæn eller socialt acceptabel. Den er til entusiasterne. En lettere og pænere model rettet mod forbrugermarkedet skulle så lande i 2026, fulgt af en tredje generation i 2028. Hvis den plan holder, passer det nogenlunde med Apples tilsvarende planer. Sidstnævnte forventer angiveligt et gennembrud for AR-briller i 2030.

En tidligere Meta-medarbejder, der arbejdede på AR-brilleprojektet siger til The Verge, at Mark Zuckerberg gerne vil have AR-brillerne til at være Metas ”iPhone moment”, altså en begivenhed, der ikke bare sætter et nyt produkt i centrum for virksomhedens indtægter, men også forandrer hele markedet.

Om det bliver tilfældet, vil tiden vise. Meta har også planer om at lancere et par simplere smartbriller i 2024, der blot kan vise notifikationer fra din smartphone på indersiden af brilleglasset. Altså en mere veldesignet, og forhåbentlig bedre fungerende version af Google Glass. Disse bliver p.t. udviklet under navnet Hypernova.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.