Forside Indhold og distribution Spil features

Et kig på de nye mini gaming-tastaturer fra danske SteelSeries

-

Holder du af gaming, er der godt nyt fra tastaturfronten med SteelSeries Apex Pro Mini. Men det koster.

Danske Steelseries har efterhånden markeret sig som værende blandt de bedste når det kommer til gamingudstyr. Seneste skud på stammen er tastaturet Apex Pro mini, der både kommer i en kablet og en trådløs version (den trådløse kan i øvrigt også kables).

Annonce:

Tastaturet er ifølge producenten 60% mindre end et normalt tastatur, hvilket passer ganske godt når man har tastaturet mellem hænderne. Det fylder ikke meget og giver god plads til musen når der games.

Som nævnt er der to versioner, det almindelige med kabel og så det trådløse, der både kan tilsluttes via nettet (2.4Ghz), via bluetooth 5.0 eller via det medfølgende USB-C kabel, der også bruges når tastaturet skal oplades, hvilket du sjældent skal, da der loves 30 timer ved wifi forbindelse og 40 timers batteri ved bluetooth-forbindelse.

En af de lækreste features ved tastaturet er dog, at du kan få to funktioner på hver knap, alt efter om du trykker let eller helt ned på knapperne. En feature, der virkelig er brugbar når man vil have sin karakter til at gå/løbe, sigte, hoppe/dobbelthoppe osv. For mig er det i hvert fald blevet væsentlig lettere at spille med tastatur på denne måde.

Du kan også indstille hvor meget du vil trykke knapperne ned før de reagerer. Fra 0,2mm-3,8mm giver et ganske fint spænd at arbejde med, så du får præcis den følelse du søger, alt efter hvilket spil du foretrækker.

Jeg har aldrig været en ørn til skydespil og er det fortsat ikke selvom tastaturet nu hedder Apex Pro Mini, men jeg føler alligevel en langt større frihed i form af knappernes dobbeltfunktion og de justerbare knaptryk og kan sagtens se, hvordan mere erfarne gamere, kan drage god nytte af funktionerne.

Endelig flasher SteelSeries tal som 11 gange hurtigere responstid og dobbelt så lang holdbarhed. Dette har jeg dog intet at sammenligne med, men jeg kan da sige at både tastatur og de mekaniske knapper føles overordentlig robuste og i høj kvalitet. SteelSeries garanterer 1 million knaptryk, hvilket jeg ikke har tænkt mig at teste om de kan overholde!

Samlet set er Apex Pro Mini og Wireless modellerne begge super lækre. Jeg vil dog klart foretrække den trådløse version, da den giver tre tilslutningsmuligheder. Min største og eneste anke i forhold til produkterne er prisen. Omkring 2.000 kr for et tastatur, brugbare features eller ej, er for mig til den pebrede side. Men har du pengene og er du på udkig efter et godt tastatur, der ikke fylder så meget, er holdbart og indeholder nogle lækre og brugbare nye features, ja så går du ikke galt i byen her.

 

 

Pris og tilgængelighed

SteelSeries Apex Pro Mini kr. 1.649,-
SteelSeries Apex Pro Mini trådløs kr. 2099,-

Er på markedet

 

Specifikationer

Key Switches
OmniPoint Adjustable Mechanical Switch
Switch Rating
Guaranteed100 Million Presses

On-Board Memory
5 Custom Profiles

Processor
32 Bit ARM
Adjustable Actuation Points
0.2- 3.8mm

Connection
Detachable USB Type-C
Wired / 2.4 GHz / Bluetooth

Battery Life
30 hours (Wireless) / 40 hours (Bluetooth with default lighting)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.