Forside Nyheder

LGs nye køleskabs-design kan skifte farver med LED-skærme

-
(Foto: LG)

Den sydkoreanske gigant viser det nye køleskab frem på IFA, men om det kommer i handelen i Europa ved vi ikke endnu.

IFA 2022 i Berlin er lige på trapperne, så det er så småt begyndt at pible frem med nye produkter, der er både interessante og brugbare, selvom nogle nok er mere det første end det sidste.

I kategorien ”produkter, hvor hovedfeaturens brugbarhed fremstår omvendt proportionel med prisen” finder man LGs nye smart-køleskabe. ’MoodUP’ er navnet på serien, og det giver ret god mening, for om ikke andet, lokker de nye køleskabe et smil frem på læben. Og ikke fordi den nye serie er latterlig.

Annonce:

Tværtimod løser serien et problem som de af os, der går op i indretning, ofte har stødt på. Der e som bekendt en grund til at køleskabenes varekategori hedder ”hårde HVIDEvarer”, for grundlæggende er køleskabe, vaskemaskiner med mere altid hvide, hvis de da ikke er en slags mat sølvgrå.

(Kilde: LG)

Folk med hang til design bruger ofte ekstra penge på et design-køleskab i pangfarver eller gemmer det bag et panel, der kan åbnes og passer til resten af køkkenets design. Men i begge tilfælde opstår problemet…hvad nu hvis du gerne vil lave om på køkkenindretningen? Vi skifter ikke køkken så tit, men køkkenets udseende kan hurtigt blive lavet om i disse dage, hvor du f.eks. ved blot at skifte døre og og skuffefronter kan give køkkenet et helt nyt look.

Disco-køler

Den logiske løsning er naturligvis et køleskab, der kan skifte farve. Og det kan MoodUP-køleskabene netop – og temmelig hurtigt endda. Køleskabsdørene har nemlig LED-paneler på ydersiden, der kan skifte mellem 22 forskellige farver (hvis du skal have en fryser i bunden, kan denne dog kun klare 16) som alle kan vælges fra LGs ThinQ-app.

LGs pressemeddelelse siger ikke noget om Matter-kompatibilitet, så vi ved ikke, om køleskabsfarverne kan blive kombineret med f.eks. Philips Hue og styres med stemmen fra din digitale yndlingsassistent. Men LG er med i Matter-samarbejdet, og køleskabet har både WiFi og Bluetooth indbygget, så mon ikke det kommer på et tidspunkt?

(Foto: LG)

Apropos Bluetooth, så har køleskabet også en Bluetooth-højttaler indbygget, så du ikke behøver at have en ekstra af den slags stående på køkkenbordet. Det siger sig selv, at en kombination af friske farver og ditto musik hurtigt kan skabe party-stemning i køkkenet. Men LG fremhæver dog også fordelen ved at køleskabet kan lyse med en dæmpet farve om natten, når resten af huset sover, men du lige skal op og have en snack.

LG har dog hverken sagt noget om tilgængelighed eller pris, så selv om de viser MoodUP frem i Berlin, ved vi ikke, om serien kommer i butikkerne i Europa – og til hvilken pris. Og prisen er som nævnt ret afgørende. Det er formentlig begrænset, hvor mange ekstra kroner, flertallet vil betale for en kamæleon-funktion i et kølekab.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.