Forside * Nyheder

Smart-køleskabet, der viser TikTok-videoer i 32 tommer

-
(Foto: Samsung)

Drømmen om det intelligente køleskab holdes i live af Samsung, der ser køleskabsdøren som et oplagt sted at styre resten af hjemmet fra.

Der var engang, hvor udtrykket ”det intelligente hjem” var ensbetydende med ét bestemt koncept: Smartkøleskabet. Helt tilbage i 1990’erne drømte tech-industrien og fremtidsforskere om intelligente køleskabe, der selv kunne bestille varer til levering, når ejeren var ved at løbe tør for f.eks. mælk, æg, eller juice.

Men selv om de sidste tyve år har budt på det ene smartkøleskab efter det andet, er det ikke ligefrem blevet en uundværlig del af det intelligente hjem. Og siden overhalede lamper, termostater, højttalere, rullegardiner og TV køleskabene som smarte integrationer i hjemmet.

Annonce:

Det afholder dog ikke de store tech-navne fra at prøve, og således er det næsten en årlig tradition, at bl.a. Samsung stiller med et nyt smart-køleskab, når CES begynder at nærme sig. Og i år er ingen undtagelse. Der er dog sket en del siden den sidste model.

For eksempel er displays nu blevet så billige, at Samsung har kunnet sætte en noget større skærm i smartkøleskabet, der har det meget sigende navn Family Hub Plus. Det er altså ikke så meget et smartkøleskab, som et samlingspunkt for familien, hvis man spørger den sydkoreanske gigant.

Køkkenunderholdning

Hvor forgængeren havde en 21-tommer skærm i den ene dør, sidder der en 32-tommers touchskærm i Family Hub Plus. Den er positioneret vertikalt, så fremfor at vise widescreen-film skal den først og fremmest bruges til at styre og monitorere IoT-enheder i Samsungs SmartThings-netværk. Du kan altså styre hjemmets hårde hvidevarer, men også musikken i hjemmets højttalere og robotstøvsugeren fra køleskabsdøren.

(Foto: Samsung)

Helt uden video-evner er dørskærmen dog ikke. Tværtimod kan det vertikale format bruges til at vise TikTok-videoer, så hvis du har behov for et godt grin eller vil varme hjertet med nogle køledyrsvideoer, kan det altså ske i et større format end på din smartphone. Skærmen understøtter dog også andre video-kilder, som for eksempel Facebook Shorts og Samsungs kunst-app, ‘Bespoke Atelier’.

Og så KAN du rent faktisk også se film på den, hvis du vil. Samsung har nemlig indbygget den samme Samsung TV Plus-tjeneste i køleskabet, som du kan finde på firmaets smart-tv-modeller…i USA. Europæiske aftagere af køleskabet må finde på andre måder at bruge køleskabet til underholdning.

Derudover kan Family Hub Plus bruges til at huse familiekalenderen, og som en slags digital opslagstavle for digitale noter. Køleskabet kan ikke gøre det automatisk baseret på dit forbrug, men hvis du bor i et land, hvor Amazon tilbyder sin Your Essentials-tjeneste, kan du i det mindste bestille varer til levering fra køleskabsdøren.

Samsung har endnu ikke meddelt noget om pris og tilgængelighed, men vi forventer at få langt mere at vide – og tage Family Hub Plus i øjesyn – når CES starter om en uge.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 
 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.