Forside Produkter Mobil

Samsungs Z Flip4 får nu hård konkurrence fra OPPO

-
Ligesom Z Flip4 fås Find N3 Flip i lilla, men også i sort (Foto: OPPO).

Den foldbare Find N2 Flip kommer nu til Europa med endnu bedre specifikationer end Samsungs mest populære foldbare.

Det foldbare format vinder langsomt frem, og selv om markedsandelene stadig er små, er der ingen tvivl om at de går i den rigtige retning for producenterne. Eller rettere – producentEN. For indtil videre har Samsung totalt domineret det foldbare marked med Z Flip- og Z Fold-modellerne.

Selv om Motorola også har lanceret RAZR i en ny version med foldbar skærm, ser det ud som om, den blev et offer for pandemien. Der er i hvert fald ikke kommet en ny model siden 2020. Huawei laver også foldbare, men de har svært ved at komme igennem på markedet, fordi Huawei stadig ikke kan give adgang til Googles tjenester på sine enheder. Så Samsung har haft markedet i vesten for sig selv.

Annonce:

Men en anden kinesisk gigant, BBK Electronics, gør nu klar til at give Samsung konkurrence på foldbare i Europa. Og den konkurrence bliver hård, ser det ud til. BBK Electronics er firmaet bag mobilbrands som blandt andre OnePlus, Vivo og OPPO. Og netop OPPO ser ud til at blive smartphone-mærket, som Samsung skal ruste sig imod.

To af fordelene ved klaptelefoner – apps kan opdele skærmen i to, og du kan bruge frontskærmen som søger til hovedkameraet, når du tager selfies (Foto: OPPO).

Ud over, at OPPO angiveligt åbner op for salg af sine modeller i Danmark senere i år, kan OPPO-smartphones allerede købes i Danmark på nettet via parallelimport – eller ved at bestille modellerne fra et af de mange EU-lande, hvor OPPO er på markedet. Og hvis du er fan af foldbare, ser det ud som om, det kan være værd at overveje.

Større og mere brugbar ekstern skærm

OPPO gør nemlig nu klar til at lancere Find N2 Flip i Europa, en klaptelefon med specifikationer, der giver Z Flip4 noget at tænke over. Den første forskel er allerede synlig, når man kigger på telefonen i lukket tilstand. Den eksterne skærm er nemlig en hel del større end den er på Z Flip4 – og den kan også bruges til mere.

Fordi den er større, er den mere effektiv at bruge som søger for hovedkameraerne. Det kan Z Flip4 også, men her skal man hele tiden tage højde for, at kameraet tager et større billede, end du kan se på den lille skærm. Den eksterne skærm er på 3.26 tommer og kan klare seks linjers tekst, hvilket betyder, at notifikationer kan vise f.eks. hele SMS’er og toppen af emails.

(Foto: OPPO)

Autogenererede forslag til svar dukker også op på skærmen, så i princippet behøver du knapt nok åbne telefonen for hurtig respons under møder og andre opmærksomhedskrævende situationer. Det sparer også batteri, at du ikke behøver åbne telefonen. Men netop batteriet er ellers også et af de områder, hvor Find N2 Flip giver Z Flip4 seriøs konkurrence.

Klaptelefoner har grundet deres formfaktor ofte mindre batterier, men Find N2 Flip har 4.300 mAh på batteriet, hvilket er det største, du kan finde i en klaptelefon lige nu. Klaptelefoner lader heller ikke lige så hurtigt som almindelige smartphones, men OPPO lover dog 44W hurtig-opladning med kabel, hvilket er mere end Z Flip4 og de andre konkurrenter.

Mere diskret fold

Samsungs kameraer er ret suveræne for tiden, og selv om der er mindre plads i Z Flip4 er kameraet der ganske udmærket. Det forsøger OPPO at konkurrere med gennem et samarbejde med Hasselblad og ved at putte en 50 megapixels sensor med f/1.8-blænde i Find N2 Flips hovedkamera. Sidstnævnte er flankeret af et 8 megapixels ultravidvinkel-kamera med f/2.2-blænde.

Oppo siger, at folden på Find N2 Flip er 63% mindre synlig end hos konkurrenterne på grund af et mindre hængsel (Foto: OPPO).

Endelig er der selve det ydre design, hvor OPPO også er gået direkte efter struben på Z Flip4. Hængslet er mindre end på Z Flip4, og det gør selve folden på den indvendige, foldbare skærm mindre synlig. Ifølge OPPO er den præcis 63% mindre synlig, men hvordan de har målt det, står lidt hen i det uvisse.

Vi kender endnu ikke planerne for en eventuel officiel dansk lancering og hvornår det eventuelt bliver. Ude i Europa dukker den op 2. marts, så kort derefter kan Find N2 Flip formentlig findes i parallelimport-butikkerne online. Prisen starter ved 1.049 Euro, eller omkring 7.800 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.