Forside Indhold og distribution Spil features

Med Mirage vender Assassins Creed-serien tilbage til rødderne

-

Assassins Creed-serien vender tilbage til rødderne i nyt spil. Vi har kigget på Mirage

Da Assassins Creed udkom første gang helt tilbage i 2007 drejede det sig, som titlen antyder, om at være snigmorder. Med tiden blev spillene større og mere fokuseret på actionelementer og mistede, efter min mening, den charme som de startede ud med. Nu vender Ubisoft tilbage til rødderne med Assassins Creed Mirage.

Annonce:

Spillet foregår i Baghdag i det 9 århundrede og er egentlig en forløber for Assassins Creed Valhalla, der udkom i 2020. Hvor Valhalla føltes som en oppustet verden med et væld af missioner, men uden helt så meget dybde, er Mirage mindre og mere fokuseret på historien, på karaktererne samt på at snige sig rundt og tage fjender ud en efter en.

Man spiller Basim Ibn Ishaq, som også optrådte i Valhalla. I Mirage starter Basim dog ud som værende en simpel tyv, men med et ønske om at stige i graderne og blive en del af “The Hidden Ones”, altså snigmorderne.

Jeg synes virkelig at det klæder serien, at det er en mindre verden med færre missioner og med langt større fokus på at forblive uset. Assassins vinder helt klart noget af den, i hvert fald i mine øjne, mistede charme tilbage og bare rolig, der er stadig masser at tage sig til.

Baghdad er som by ganske fantastisk at begive sig rundt i og man får lyst til at på opdagelse. Områderne i Baghdad er godt varieret og selvom man måske ikke lærer at finde rundt lige med det samme, er der alligevel en fornuftig struktur når man bevæger sig rundt i byen. En del af det skyldes, at Basim er adræt og stort set kan bevæge sig alle steder, hvilket bare giver en dejlig stemning og følelse, når missionerne skal løses.

Grafisk er spillet fint, selvom jeg nok er en smule påvirket af at have spillet Spider-Man 2 først. Her kan Assassins ikke helt være med, men flot det er det stadig.

Kampene i Mirage, for du kommer ikke til at kunne forblive uset altid er rimelig simpelt bygget op og kræver som regel, at du bruger alle de våben og hjælpemidler, der åbnes undervejs.

Jeg har ikke haft tid nok med Assassins Creed Mirage til at kunne fælde en endelig dom, men efter omkring 8 timers spil, er jeg fortsat godt underholdt og kan anbefale dig at give spillet en chance, hvis du, som jeg var kørt lidt sur i serien. Det føles helt rigtigt at Ubisoft, har taget serien tilbage til rødderne og spillets lidt mindre og enkle klæder det rigtig godt og lover godt for fremtiden.

 

Pris og tilgængelighed

Assassins Creed Mirage er ud nu og koster i omegnen af 320 kr.

Spillet fås desuden til Xbox One

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.