Forside * Nyheder

Allente lover Forbrugerombudsmanden at gøre det lettere at opsige sit abonnement

-

Streamingtjenesten Allente Danmark A/S har givet tilsagn over for Forbrugerombudsmanden om, at forbrugere fremover kan opsige deres abonnement samme sted, som de har indgået det.

Selskabet har henvist forbrugere til at opsige deres abonnementer via telefon, selvom abonnementerne var tegnet via hjemmesiden, men det er ulovligt.

Streamingtjenesten Allente har i en periode henvist forbrugere, som ønskede at opsige deres abonnement, til at kontakte virksomheden telefonisk. Flere forbrugere har derefter henvendt sig til Forbrugerombudsmanden, fordi de har haft svært ved at opsige deres abonnementer blandt andet på grund af lang ventetid i telefonen.

Annonce:

Ifølge forbrugeraftaleloven skal forbrugere kunne opsige deres abonnementer og andre løbende aftaler på samme medie, som de har indgået det. Det betyder, at hvis de har tegnet abonnement på streaming via en virksomheds hjemmeside, skal de også kunne opsige dette abonnement på hjemmesiden.

Forbrugerombudsmanden orienterede allerede i oktober 2022 Allente om lovgivningen på området på baggrund af henvendelser fra forbrugere om den samme problemstilling.

Efterfølgende har Allente svaret Forbrugerombudsmanden, at virksomheden indførte den elektroniske mulighed for at opsige et abonnement på hjemmesiden tidligere. Den blev dog først sat teknisk i drift i juni 2023, og virksomheden havde heller ikke opdateret informationen til kunderne om denne mulighed på sin hjemmeside.

Forbrugerombudsmand, Torben Jensen, fortæller i en pressemeddelse til recordere.dk:

“Måske er der nogle, som ind imellem beholder et abonnement lidt længere, end de egentlig ville, fordi det er for besværligt at afmelde det. Men reglerne på området er helt klare: Det skal være lige så enkelt at opsige et abonnement, som det er at tegne det. Derfor skal forbrugere have mulighed for at opsige abonnementer og aftaler på samme medie eller platform, som aftalen blev indgået på.”

Du kan læse mere om retten til at opsige abonnementer på Forbrugerombudsmandens hjemmeside her.

Allente er enige, og har allerede ageret

I et skriftligt svar til recordere.dk har Allente fortalt at ”Vi er helt på linje med Forbrugerombudsmandens meddelelse om at gøre det endnu lettere for vores kunder at opsige deres abonnementer online, som de har indgået dem. Vi er opmærksomme på lovgivningen på området og har allerede implementeret den elektroniske mulighed for at opsige abonnementer på vores hjemmeside fra juni 2023. Vi beklager for eventuelle udfordringer, nogle kunder har oplevet, og vi arbejder løbende på at forbedre kommunikationen og tilgængeligheden omkring denne mulighed. Vi værdsætter samarbejdet med Forbrugerombudsmanden og er forpligtede til at overholde lovgivningen for at sikre en problemfri oplevelse for vores abonnenter.”

Retten til at opsige en løbende aftale:

  • Forbrugere har altid ret til at opsige sine medlemskaber direkte hos sin serviceudbyder til udløbet af en eventuel bindingsperiode.
  • Der er ikke formkrav til aftaler.
  • Hvis en forbruger har indgået aftalen fx via nettet eller mobiltelefonen, har forbrugeren ret til at opsige aftalen samme sted.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.