Forside * Nyheder

Zoom er klar til Vision Pro med livagtige avatarer

-
Sådan ser et Zoom-møde ud inde i Vision Pro ved lanceringen. Senere på foråret vil andre mødedeltagere kunne placeres i møblerne i lokalet, brugeren befinder sig i (Foto: Zoom).

Du kan risikere at møde en kunstig version af din kollega, næste gang du logger på et videomøde.

Som bekendt var der mange tech-firmaer, der vendte COVID-19-pandemien og stigningen i antallet af timer folk blev hjemme, til deres fordel. Men intet firma fik så meget ud af pandemien som Zoom.

Videomøde-tjenesten var allerede veletableret i erhvervslivet mange steder i verden, og også i uddannelsessektoren var Zoom godt kørende. Så da de første lockdowns begyndte at ske, steg brugen af Zoom også. Det lykkedes Zoom at følge med den øgede efterspørgsel og firmaet har udviklet sin platform med adskillige innovationer både under og efter pandemien.

Annonce:

Nu har Zoom så afsløret sin seneste innovation, der viser, at firmaet har tænkt sig at prøve at holde skansen langt ind i en fremtid, hvor XR-produkter bliver mere udbredte. I forbindelse med den nu meget nært forestående lancering af Apples Vision Pro, melder Zoom sig klar med en dedikeret app til headsettet (modsat bl.a. Netflix, Spotify, Google m.fl.)

Du tænker måske nok: ”Men hvordan kan jeg deltage i et videomøde via Vision Pro uden at alle andre kan se, at jeg har et headset på?”. Svaret er, at du bliver repræsenteret med en avatar. Nej, ikke sådan en tegnefilms-agtig avatar som Meta foreløbig har benyttet sig af i både sine sociale VR- og erhvervsrettede platform i Quest-headsettene.

Virtuelt onlinemøde

I stedet bliver der tale om en model af dig selv, genereret via AI. Din avatar bliver ifølge en pressemeddelelse fra Zoom så livagtig, at det bliver svært for de andre mødedeltagere at se forskel på den ”rigtige” dig og din Zoom-avatar.

Vision Pro-headsettet registrerer din mimik, dine hovedbevægelser og f.eks. dine armbevægelser, og Zoom bruger så disse data til at animere din avatar. På den måde bliver der tale om en næsten fuldstændig replikation af dig selv, men bare ikke som du rent faktisk ser ud i øjeblikket.

Zoom har endnu ikke vist et eksempel på deres livagtige møde-avatarer frem. Men de forventes at ligne (eller være helt de samme som) de “spatial personas”, som Vision Pro-brugere anvender til f.eks. FaceTime, og som du kan se et eksempel af herover (Foto: Apple).

Fra din egen synsvinkel inde i headsettet får du en tredimensionel Zoom-oplevelse, men kun i form af, at du befinder dig i et virtuelt ”rum”, hvor der er en virtuel skærm med de andre mødedeltagere. Zoom ser dog ud som om, de kommer med en af de mest eftersøgte funktioner i XR-mødeteknologier.

En virtuel gæst ved mødebordet

I løbet af foråret vil du i Zoom-app’en til Vision Pro kunne fjerne de andre mødedeltageres baggrunde og ”placere” dem i det lokale, du befinder dig i via Vision Pros Mixed Reality-funktion. På den måde kan du f.eks. placere en mødedeltager overfor dig på den anden side af det bord du sidder ved og dermed få en lidt mindre kunstig mødeoplevelse.

Men foreløbig er den største nyhed altså den personlige, livagtige Zoom-avatar. Det står ikke helt klart, om denne er forskellig fra den “Spatial Persona”, Vision Pro-brugere tilknytter deres Apple-profil og f.eks. kan bruge i FaceTime. Sidstnævnte blev vist frem, da Apple i sin tid præsenterede Vision Pro.

Zooms største konkurrenter, når det gælder videomøder i erhvervslivet, er nok Google og Microsoft, hvis Teams-klient er bredt anvendt. Microsoft har netop præsenteret en virtuel møde-app til bl.a. Metas Quest-headset, der hedder Mesh. Denne anvender den samme type benløse tegnefilms-/spil-agtige avatarer som Metas Horizon Worlds og Horizon Business-apps.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.