Forside CES * CES 2024

CES: iPhone-cover med fuldt tastatur

-
(Foto: Clicks)

Britiske Clicks har lavet et ”skaber-tastatur” til alle, der har behov for at taste mere end hvad der er forsvarligt på et skærmkeyboard.

I år er det 17 år siden, begyndelsen på enden for fysiske mobiltelefon-tastaturer indfandt sig. Det skete naturligvis, da Steve Jobs ved præsentationen af den første iPhone viste en smartphone frem, der ingen taster havde.

Dengang var vi flere, der var skeptiske. Men nu er en hel generation blevet voksne uden at kunne huske, at vi engang havde tastaturer på vores telefoner. Mange Rec-læsere var sikkert lige så gode til at blind-SMS’e på et T9-tastatur som undertegnede var, men den tid er endegyldigt ovre…eller er den?

Annonce:

Som færre nok vil huske, eftersom de aldrig rigtig blev en succes i Danmark, havde Blackberry-smartphones et fuldt QWERTY-tastatur under skærmen. Men der var dog danskere, der svor til Blackberry, men som ligesom alle andre har måttet overgive sig til skærmtastaturerne.

Det kan kaldes nostalgi, retroteknologi, eller bare den der overbevisning om at alting var bedre i gamle dage. Men faktum er, at der stadig er folk, der ikke vil opgive det fysiske smartphone-tastatur. Blandt disse er folkene bag det britiske firma med det meget passende navn Clicks.

Til indholdsskaberne

De har simpelthen lavet et iPhone-cover med indbygget QWERTY-tastatur, som de kalder et ”creator keyboard”. Tastaturet er altså tiltænkt folk, der skaber indhold til nettet med iPhone (f.eks. videoer til TikTok eller fotos til Instagram) og har behov for at skrive noter og kommentarer hurtigt.

(Foto: Clicks)

Skaber-tastaturet får din iPhone til at ligne en mere farverig version af en Blackberry, men hvis du skriver rigtig meget på din telefon, og du er bekymret for ergonomien, er disse covers måske en overvejelse værd.

Foreløbig er Clicks-coveret lavet til iPhone 14 Pro og iPhone 15 Pro og Max. Tastaturet forbinder sig til telefonen via Lightning eller USB-C (afhængig af modellen, naturligvis) og får strøm derfra. Det gør det også muligt at få bagbelysning på tasterne, hvis du skal skrive i mørke-.

Clicks har tænkt sig at fremvise deres tastatur-covers til iPhone på CES i år, så vi skal nok prøve at tage dem i personligt øjesyn, når Recordere-teamet indtager Las Vegas. Hvis du allerede er vild med idéen, kan en ’Founders Edition’-udgavet af coveret købes på Clicks’ hjemmeside allerede nu.

Ikke det første

Clicks lover på siden, at de kan levere et cover til alle EU-lande. Standardprisen for forsendelse er 15 dollar, eller lige omkring 100 kroner. Dertil kommer så prisen for selve coveret, der ligger på 139 dollar eller cirka 947 kroner.

(Foto: Clicks)

Det er prisen for iPhone Pro-modellerne, coveret til iPhone 15 Max koster 159 dollar eller omkring 1083 kroner.  Fordi det kommer fra Storbritannien, skal der formentlig lægges danske afgifter oven i. Hvis du har en iPhone 14 kan du regne med levering i februar, mens iPhone 15 Pro-versionen sendes ud midt i marts. iPhone 15 Max-versionen kan forudbestilles nu og vil blive leveret senere på foråret.

Det er i øvrigt ikke første gang, vi ser den slags iPhone-tastaturer. Tilbage i 2013 forsøgte den amerikanske TV-vært Ryan Seacrest at gøre konceptet populært ved at investere i et cover, der hed TYPO. Dette cover dækkede dog over Home-knappen og gav kun adgang til Home-funktionen med en lille tast som erstatning.

TYPO var lignede i øvrigt et Blackberry-tastatur i så høj grad, at Blackberry lagde sag an og forhindrede TYPO i at producere flere covers. Med andre ord blev det aldrig nogen succes.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.