Forside * Nyheder

Kan der være en billig foldbar på vej fra Samsung?

-
Måske bliver Samsung Galaxy Z Fold5 (herover) bl.a. fulgt op af en lignende model, der bryder prisrammen for, hvad en stor foldbar skal koste (Foto: Samsung)

En ny enhed med kodenavnet ’Q6A’ peger i retning af en A-model med en skærm, der folder på den lange led.

En af de helt store hurdles, når det gælder udbredelsen af foldbare skærme er prisen. Javist, den større sårbarhed og selve folden midt på skærmen betyder naturligvis også noget. Men en telefon som Samsungs Z Fold5, der ved udgivelsen startede omkring 15.000 kroner og opefter, vil nok altid give potentielle kunder anledning til at tænke sig om en ekstra gang.

Men hvad nu, hvis en foldbar telefon med nogenlunde samme formfaktor kostede langt mindre? Uden en fungerende og troværdig krystalkugle er det svært at sige, om dette kan sætte turbo på markedet for foldbare smartphones.

Annonce:

Det kan dog være, vi snart får syn for sagn. Det ser nemlig ud som om, Samsung kan være på vej med en billig smartphone i det samme foldbare format som Z Fold-serien. Det mener det tyske tech-website WinFuture.de i hvert fald at have fået troværdige indikationer af.

Allerede tidligere på måneden begyndte der at gå rygter om en billig-version af Z Fold, der muligvis kunne komme til efteråret sammen med de forventede Z Flip6- og Z Fold6-modeller. Disse rygter er ikke ligefrem blevet bekræftet, men dog kraftigt understøttet af, hvad WinFuture har fundet ud af.

En foldbar i A-serien?

Sitets reportere har kigget dybt i online-databaser, der viser import og eksport af komponenter, som Samsung bruger i sine foldbare smartphones. Normalt figurerer der kun to foldbare kodenavne for Fold- og Flip-modellerne, der begynder med henholdsvis Q og B.

Således har de kommende versioner af Samsungs foldbare smartphones figureret i databaserne som ”Q6” og ”B6”. Men nu er der dukket en tredje op. Og det er første gang, det sker i den foldbare sammenhæng. Det gør det kun mere interessant, at den tredje models kodenavn er ”Q6A”.

A-modellerne er nemlig Samsungs mellemklasse-versioner af deres smartphones. Galaxy A-serien har typisk lidt ældre eller lidt mindre kraftig hardware, men er dog stadig ganske effektive. Til gengæld er priserne en hel del lavere end Galaxy S- og Galaxy Z-serierne.

Så WinFuture gætter på, at ”Q6A” er den billigere foldbare, som der tidligere har gået rygter om. Som sitet dog også bemærker, så kan der også være tale om en Fan Edition (FE)-version af Z Fold6, men A-navnet peger i retning af det første. Der er dog i høj grad tale om spekulation, så alt dette skal tages med en hel teskefuld salt. Dog kan det være en god idé at vente, hvis du er begyndt at overveje at købe en Z Fold-model.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.