Forside * Nyheder

Nye tal: Apple er nu verdens største smartphone-producent

-
Foto: Shutterstock.com

Apple overhaler Samsung i globale smartphone-leverancer i 2023

Foreløbige data viser at Apple er strøget forbi Samsung og blevet verdens største smartphoneproducent. Det skriver AppleInsider

Samsung sælger dusinvis af smartphonemodeller, lige fra budgetmodeller til foldbare premiummodeller. Denne variation i produktkataloget er det der har givet Samsung den største markedsandel hvert år siden 2010, indtil nu.

Annonce:

Ifølge friske data fra analysefirmaet IDC så overhalede Apple Samsung, og i 2023 blev den førende virksomhed. Apple landede en markedsandel på 20,1% for året mod, 19,4% for Samsung. På 3. pladsen kommer Xiaomi med 12,5% markedsandel af det globale marked.

Blandt de tre største – Apple, Samsung og Xiaomi – er Apple den eneste virksomhed, der har øget styk-antallet fra år til år. De øgede salget fra 226,3 millioner enheder til 234,6 millioner enheder.

“Selvom vi så en stærk vækst fra low-end Android-spillere som Transsion og Xiaomi i anden halvdel af 2023, som følge af hurtig vækst på nye markeder, er den største vinder helt klart Apple”, fortæller Nabila Popal, research director hos IDC’s Worldwide Tracker-team, og fortsætter: “Ikke alene er Apple den eneste spiller i Top 3, der viser positiv vækst hvert år, men de er også nummer 1 i år for første gang nogensinde.”

Diversificering inden for Android-smartphoneforsendelser bidrog også til, at Samsung mistede toppositionen. Andre smartphone-producenter har konkurrencedygtige enheder i lavere prisklasser.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.