Forside CES * CES 2024

Samsung klar med forbedret Neo QLED 8K i 2024

-
Samsung Neo QLED 8K (foto: recordere.dk)

På First Look hos Samsung var Neo QLED 8K en vigtig del af produktpræsentationerne. Og både AI og opskalering har fået et kæmpe løft.

Samsungs nye quantum dot 8K TV har AI-drevet opskaleringsteknologi, som virksomheden håber vil skaffe flere brugere af 8K TV. Da de fleste indholdsudbydere i øjeblikket mangler native 8K streamingmuligheder, kan Samsungs AI Upscaling Pro-funktion i deres QN900D (65- til 85-tommer) TV hjælpe ved at konvertere 4K indhold til 8K eller HD/SD medier til 4K.

Samsung fortæller, at QN900D er det “slankeste, mest premium 8K TV, der nogensinde er kommet på markedet.” Ud over opløsningsopgradering inkluderer fjernsynet et trick til at genkende, når du ser sport, og hjælper med at spore bolden i spillet på skærmen. En anden algoritmisk funktion, Real Depth Enhancer Pro, hjælper med at øge kontrasten mellem forgrunden og baggrunden, herunder i hurtige indhold som bileræs.

Annonce:

Nyheder og opgraderinger på det nye QLED 8K

NQ8 AI Gen3 Processor: Hjertet af den nye serie er Samsungs innovative NQ8 AI Gen3 tv-processor. Med en neural processorenhed (NPU), der er op til dobbelt så hurtig som tidligere modeller, og en ottedobling af neurale netværk til 512, leverer denne processor en uset skarphed og detaljegrad i billedkvaliteten.

8K AI Upscaling Pro: Denne funktion udnytter NQ8 AI Gen3-processoren til at forbedre 8K-opskalering. Resultatet er, at indhold med lavere opløsning præsenteres i ultrahøj opløsning.

AI Motion Enhancer Pro: En speciel funktion designet til sportselskere. Den løser problemer som boldforvrængning ved at streame sportskampe i høj opløsning og anvender deep learning til at sikre en perfekt boldregistrering.

Real Depth Enhancer Pro: Ved at bruge AI til at styre mini-LED’erne præcist, tilføjer denne funktion livagtige og tredimensionelle detaljer til scener med hurtig bevægelse.

Infinity Air Design: Denne designfunktion omfatter en skærm, der kun er 12,9 mm dyb. Det giver en fordybende seeroplevelse og en unik spejleffekt, hvor tv’et synes at svæve i rummet.

2024 Q-Symphony: Denne teknologi giver mulighed for at synkronisere TV med trådløse højttalere og en soundbar, hvilket sikrer perfekt lydsynkronisering på tværs af forskellige medier.

Active Voice Amplifier Pro: En patenteret AI-dialogforstærker, der adskiller og forbedrer stemmer på skærmen fra baggrundsstøj, hvilket gør det lettere at følge med i samtalerne.

Samsung TV Plus: Med en opdateret brugergrænseflade (UI) og integration med Samsung-konti tilbyder denne tjeneste skræddersyede indholdsforslag og en nem adgang til yndlingskanaler og -indhold.

 

Andre CES nyheder. Se også: CES Tema

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.