Forside CES * CES 2024

Twinkly laver lysgardin der kan vise video

-

Man skal naturligvis ikke regne med en fantastisk opløsning, men på den anden side kan du spejle skærmen fra en Windows-maskine i lysgardinet.

Italienske Twinkly forsøger ligesom så mange andre firmaer at gøre markedslederen Philips Hue rangen stridig. Indtil videre har selskabet forsøgt at konkurrere på LED-lyskæder og lysstriber, og vi testede begge dele tilbage i august.

Men på CES præsenterede Twinkly et nyt produkt, der muligvis kan positionere firmaet lidt mere unikt og få det til at skille sig ud fra mængden. Det nye produkt hedder Matrix, men har intet med Wachowski-søskendeparrets film at gøre.

Annonce:

Tværtimod hentyder navnet til ordets oprindelige betydning. Der er nemlig tale om et lysgardin, der består af LED’er sat op i en matrix-formation. Ifølge Twinkly har gardinet den højeste LED-tæthed i kategorien, og det betyder, at billeder og video begynder at give mere mening med Matrix-gardinet.

Matrix kan naturligvis bruges til at sætte dekorativt eller atmosfære-sættende lysmønstre op i hjemmet, som alle andre lignende produkter i kategorien. Men sammen med den tilhørende app kan gardinet så meget mere.

Ingen fantastisk PPI

LED-gardinet kommer i to størrelser: et kvadratisk gardin på 1×1 meter med 480 LED’er og et aflangt gardin på 48 x 240 cm med 500 LED’er. Fordelingen af LED’erne på det kvadratiske gardin er dog ikke helt kvadratisk, idet der er 24 rækker med 20 LED’er i hver. Det aflange gardin har 10 rækker med 50 LED’er i hver.

Det giver en PPI på henholdsvis 0.57 for det kvadratiske gardin og 0.53 for det aflange. At der er cirka en halv LED for hver tomme passer også med, at Twinkly oplyser, at der er to tommer mellem hver LED.

Med sådan en opløsning skal man selvfølgelig ikke forvente at se knivskarp Dolby Vision-video i 4K på gardinet. Men det er nok til at man godt kan se, når noget er et foto eller en video i lavere opløsning. Og fordi, gardinet netop understøtter billedskift i video-hastigheder kan du også sætte nogle rimelig heftige mønster-animationer i gang.

Musikvisualisering og gaming

Det sidste kan naturligvis bruges, his du skulle have lyst til at flippe lidt ud med visualisering af musik i stuen. Hvis du kobler Matrix op på Twinklys lydssensor, Music, kan lyset og mønstrene give dig en totaloplevelse i takt med musikken.

Matrix kan naturligvis også bruges som en gigantisk digital billedramme, der skifter billederne ud langsomt. Og animerede GIF’er kan stå og loope, hvis du gerne vil have lidt kunsterisk videoinstallations-fornemmelse i hjemmet. Det meste af styringen foregår via Twinklys app, men du kan også spejle skærmen fra en Windows-computer til lysgardinet.

Gamere vil dog formentlig finde Matrix endnu mere brugbar. Matrix er nemlig kompatibel med Omen Light Studio og Razer Chroma RGB, der kan synkronisere lysvisningen med gaming-oplevelsen, så den føles endnu mere absorberende. Matrix er også kompatibel med Homey og kan indgå i dens automatiserings-rutiner.

Matrix kommer på gaden 31. januar og på Twinklys hjemmeside er begge versioner af gardinet sat til 1.522 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.