Forside CES * CES 2024

CES: Hvad med et smartphone-design, der kan skifte farve?

-
(Foto: Infinix)

Et sjovt bud på, hvordan man i fremtiden selv vil kunne skifte design på sin smartphone kommer fra Infinix, der har lavet lavstrøms-paneler til smartphone-ryggen med e-ink i farver.

For nogle er farven på en smartphone fuldkommen ligegyldig, fordi den alligevel lynhurtigt efter køb skal puttes i et cover, der skjuler alle de fine design-detaljer. Men for andre er farvevalget noget, de kan gå og spekulere over i dagevis, inden de beslutter sig.

Men hvad nu, hvis sådan en beslutning slet ikke behøvede at være endelig? Hvad nu, hvis smartphonen kunne skifte farve efter behov? Det er denne fremtid, som det kinesiske firma Infinix stiller i udsigt…og udstiller på CES.

Annonce:

Helt konkret er der tale om nogle e-ink-paneler i farver, som Infinix viser frem i Las Vegas. Vi har set masser af e-ink-implementationer i både smartphones og covers til dem, men det er aldrig rigtig slået igennem. Og slet ikke i monokrome konfigurationer.

Dertil kommer at e-ink ikke bruger ret meget strøm, men dog stadig lidt, og især farvepaneler har været strømslugere i forhold til monokrome paneler. Hvis valget står mellem længere tid mellem opladningerne og de fordele, en ekstra e-ink-skærm på telefonen kan give, vælger de fleste nok alligevel batterilevetiden.

Farvelæg telefonens ryg

Men det er lige præcis her Infinix-panelerne er anderledes. Ifølge den kinesiske ejer, Transmission Holdings, bruger Infinix-panelerne næsten ingen strøm, fordi de ikke skal vise tekst og ikke skal skifte ”billedet” ret ofte. Og det gør angiveligt ikke den store forskel, at panelet er i farver.

På den måde kan man klaske et Infinix-panel bag på sin smartphone og selv beslutte, hvilken farve, den skal være (hvis altså telefonen er designet som så mange er lige nu, hvor farven stort set kun er markeret på telefonens ryg). Og du kan naturligvis også sætte forskellige mønsterdesigns.

Foreløbig ser det dog ud som om, Infinix vil prøve at få smartphone-producenter til at bygge panelerne ind i deres telefoner i stedet for at tilbyde panelerne til slutbrugerne f.eks. i form af tilbehør eller i et cover.

Det er nok næppe noget, Apple og Samsung implementerer lige med det samme, men måske vil man fremover kunne købe særlige Infinix-modeller af Android-telefoner fra mindre kendte, kinesiske mærker. Transmission Holdings vandt en innovationspris ved CES’ ShowStoppers-event for Infinix-panelerne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.