Forside CES * CES 2024

Sony-pressemøde på CES: Intet nyt er godt nyt?

-
(Foto: Sony)

Der blev kørt en elbil ind på scenen med en PlayStation-controller og så har Sony lavet et headset til dem, der vil lave indhold til Apples Vision Pro og Sonys egen VR-platform. Ellers var det småt med nyhederne.

Det var ikke meget nyt, Sony havde at byde på ved sit CES-pressemøde. Men firmaet har naturligvis også en gigantisk succes på hænderne i form af PlayStation 5, så måske holder de lige hestene i forhold til andre nyheder, indtil der er lidt mindre konkurrence om nyhedsspalterne.

De to primære nyheder, som firmaet præsenterede, er begge udbygninger af Sony-nyheder fra de senere par år. Den ene har således noget med XR at gøre, og den anden har at gøre med elbilen Afeela EV, som selskabet udvikler med Honda lige nu.

Annonce:
(Foto: Sony)

For nu at starte med den sidste nyhed, så var det ganske tydeligt, at Sony er stolt af sin femte PlayStation. En udgave af Afeela blev nemlig kørt på scenen, fjernstyret fra en PlayStation DualSense-controller. Du kan se det ske her.

Man skal næppe regne med at det bliver noget, almindelige Afeela-ejere kommer til at kunne gøre ude i virkeligheden, men det var en meget sjov måde at markere sammenhængen mellem Afeela og PS5 på. En af disse sammenhænge er nyheden om, at Afeela kommer ombord i Gran Turismo 7 via en opdatering senere i år. Hvordan det ser ud kan du se i traileren herunder.

Headset til XR-indholdsskabere

Den anden nyhed bygger på den relative succes, Sony har haft med VR-headsets til PS4 og PS5. Men bortset fra, at det nye headset, som Sony har annonceret på CES ligner en slags afpillet PSVR 2, har det ikke ret meget med sidstnævnte at gøre.

Tværtimod kan man måske tale om, at effekten af Apples indtræden på XR-markedet er begyndt at blive synlig hos de andre producenter. Apples strategi med Vision Pro er jo blandt andet at skabe en masse indhold, der benytter sig af ’Spatial Computing’, ’Spatial Audio’ og de andre ’Spatial’-iteter.

(Foto: Sony)

Af samme grund har Sony nu præsenteret et headset, der er lavet til at skabe, snarere end at opleve, XR-indhold. Det lugter lidt af et produkt, der henvender sig til det samme prosumer-marked som mange af Sonys kameraer. Sony vil formentlig også gerne have fat i de samme indholdsskabere, der i dag har hjemme på YouTube og TikTok, men som Apple gerne vil være platform for med sine Vision-headset. Og som måske også vil lave indhold til Sonys egen, PlayStation-baserede VR-platform.

Der er dog imidlertid ikke ret mange detaljer tilgængelig om headsettet, andet end at ”3D-designinteraktionerne er intuitive” og at den visuelle oplevelse er ”sprød og skarp” ifølge Sonys CEO, Kenichiro Yoshida. Og så er controllerne lidt anderledes. De består af en ring og en slags touchplade, der er lettere triangulær på grund af dets håndtag.

Vi må se, om Sony har noget mere interessant at byde på nede på deres CES-stand i de kommende dage.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.