Forside * Nyheder

Starlink sender 100 satellitter ud af kredsløb grundet fejl

-

Starlink har fundet en fejl i deres tidligere modeller satellitter og har sendt ca. 100 af dem ud af kredsløb

SpaceX har taget en beslutning om at sende cirka 100 af deres Starlink-satellitter ud af kredsløb som følge af en opdaget fejl i disse tidlige version 1-modeller. Det skriver Gizmodo

Annonce:

At tage dem ud af kredseløb, betyder at SpaceX sender dem ned mod jorden igen, hvor de brænder op i atmosfæren, og på den måde ikke skaber mere affald end der allerede er i rummet.

Denne handling er et led i en større sikkerhedsforanstaltning for at forhindre potentielle fejl, der kunne udgøre en risiko i lavt kredsløb om Jorden. Denne skala af ‘deorbiting’ er dog bemærkelsesværdig og kaster lys over de kompleksiteter og udfordringer, der følger med at administrere og vedligeholde enorme satellitkonstellationer.

Den præcise natur af fejlen er ikke blevet offentliggjort, og SpaceX har ikke svaret på Gizmodos forespørgsler om yderligere detaljer. Men virksomheden understreger, at denne proaktive tilgang er nødvendig for at bevare sikkerheden og bæredygtigheden i rummet, selvom det betyder at miste satellitter, der i øjeblikket fungerer effektivt. Denne beslutning underbygger det presserende behov for omhyggelig regulering og overvågning af satellitaktiviteter, især da antallet af enheder i kredsløb fortsætter med at vokse.

SpaceX’s flåde af Starlink-satellitter, som i øjeblikket består af over 5.400 operationelle enheder, tjener til at levere internetforbindelse til brugere over hele verden gennem direkte forbindelser med jordbaserede modtagere.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.