Forside * Nyheder

Apple dropper sit microLED-skærmprojekt for wearables

-
Foto: recordere.dk

Ifølge et industri fagblad så har Apple droppet at udvikle microLED-skærme til bærbare enheder

For år tilbage iværksatte Apple udviklingen af microLED-skærme til wearable teknologi, med ambitioner om at debutere det første produkt i 2023. Det skriver fagbladet MicroLED-Info

Dette projekt oplevede adskillige forsinkelser, hovedsageligt på grund af de høje omkostninger ved produktionen af microLED-skærme, hvilket førte til forventninger om, at Apple planlagde at introducere det første microLED-ur i 2027.

Annonce:

En nøglepartner i Apples microLED-initiativ er ams-Osram, som er i færd med at opføre en fabrik til microLED-epiwafers for 850 millioner dollars i Malaysia. ams-Osram annoncerede i går, at deres centrale projekt (uden at nævne Apple direkte) uventet er blevet annulleret.

Denne udvikling har tvunget ams-Osram til at genoverveje sin microLED-strategi. Som en foreløbig konsekvens vurderer ams-Osram, at de vil stå over for nedskrivninger på mellem 650 og 900 millioner dollars og muligvis også vil annullere eller udskyde nogle af deres planlagte investeringer i Malaysia.

Aflysningen af Apples microLED-projekt vil sandsynligvis have vidtrækkende effekter på hele microLED-industrien. Apples indflydelse på markedets ‘psykologi’ er betydelig, og aflysningen kan føre til, at andre virksomheder genovervejer deres engagement og målsætninger inden for microLED-teknologien til små skærme.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.