Forside * Nyheder

Apples iPhone kan få Googles Gemini-AI ombord

-
(Foto: Apple/Google)

Apple ved godt, at de er bagud i forhold til AI og vil tilsyneladende have Google som partner indtil deres egen AI’er er klar.

Apple ligger i forhandlinger med Google om at integrere sidstnævntes Gemini-AI i iPhone og flere af dennes kernefunktioner. Det sker mens Apple selv er i gang med at udvikle nye AI-teknologier, især indenfor generativ AI.

Kilder med kendskab til de indre linjer hos Apple fortæller ovenstående til Bloomberg, og når begge dele sker samtidig, ses det som et udtryk for, at Apple ser et behov for hurtigt at få mere generativ AI ombord i iPhone, indtil deres egne AI-modeller er klar. Ifølge kilderne har Apple også været i kontakt med OpenAI, men er kommet længere med Google.

Annonce:

Det er ingen hemmelighed, at Apple er i risikozonen for at sakke bagud i AI-kapløbet, og at selskabets to største konkurrenter på softwaresiden, Microsoft og Google, ligger et stykke foran Apple i feltet.

Den boldbane, hvor Apple primært konkurrerer med Microsoft og Google er naturligvis styresystemerne i de enheder, vi bruger til dagligt. Sammen med Google har Apple et globalt duopol på smartphone-OS’er, og med undtagelse af Linux og Chrome, der til sammen udgør omkring 6,3% af det globale marked, er det samme tilfældet for computer-OS’er.

Google-samarbejde giver mening

Især på computer-OS’erne hersker der formentlig en vis uro hos Apple, eftersom Microsoft er i gang med en dyb integration af OpenAIs GPT-baserede AI-modeller i såvel Windows som i firmaets softwareprodukter. En dybere integration af AI kan blive årsag til at nogle vælger Windows over Mac, og at Microsoft dermed øger sin globaler markedsandel, der p.t. er på omkring 72,2% mod macOS’ 15,4%.

Det er dog heller ikke nogen hemmelighed, at iPhone er lokkemidlet, der får mange til at skifte til macOS, så det giver mening, at Apple vil begynde en større integration af AI der – også netop fordi, der er så mange flere mennesker, der bruger iPhones end der bruger Macs.

Og det kan være forklaringen på, hvorfor Apple nu fokuserer på at få et samarbejde i gang med Google fremfor OpenAI, der som bekendt også har modtaget kæmpeinvesteringer fra Microsoft, selv før lanceringen af ChatGPT. Google har ikke på samme måde integreret Gemini direkte i Android, men har masser af erfaring med integration af den i sine egne Pixel-telefoner.

Storsatsning på AI

Selv om Apple og Google er ærkekonkurrenter, samarbejder de også på flere fronter. For eksempel er det Google, der leverer den bagvedliggende søgemekanisme på Apples produkter. Et eventuelt AI-samarbejde kan ses som liggende i forlængelse af dette.

Det vil naturligvis også være en fordel for Google, der kan få Gemini ud til langt flere brugere på denne måde. Bloombergs kilder understreger dog, at forhandlingerne er langt fra på plads, og der stadig kan blive tale om et samarbejde med en helt tredje partner, som f.eks. Anthropic, der netop har afsløret den højtydende Claude 3-model

Ifølge Bloomberg er det primært alle de cloud-baserede AI-funktioner, som Apple vil have hjælp til fra Google. Det gælder f.eks. Siri, der længe har været ydelsesmæssigt bagud i forhold til Google Assistant og Amazons Alexa. De AI-funktioner, der afvikles lokalt på iPhone, skal køres af Apples egne AI-modeller, der angiveligt bliver integreret fra iOS 18.

Apple har været meget åbne omkring firmaets behov for at gøre en indsats på AI-fronten. Tim Cook har udtalt, at firmaet lige nu investerer kraftigt i udvikling af AI-kompetencerne, og da med den endelige aflysning af Apple-bilen for nylig blev en stor gruppe medarbejdere overført til de nye AI-initiativer.  

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.